Zonneschermen op naam

Omdat de zon de hele dag precies om ons appartement heen draait, was het geen overbodige luxe zonneschermen te laten monteren. Dat hebben we afgelopen zomer dan ook laten doen. Gelukkig heeft ons complex van die glazenwassersbakjes die vanaf het dak langs de gevels kunnen afzakken, dus daar konden de mannen van Ventana Zonwering & Interieur mooi gebruik van maken.

Alleen jammer dat, toen alles er eenmaal op zat, bleek dat door een communicatiefout het doek de verkeerde kleur had. In het huishoudelijk reglement van de VvE stond welke kleurcode moest worden gehanteerd, maar helaas was die code verouderd. Omdat wij het er zelf ook nogal armoedig vinden uitzien als aan één gevel verschillende kleuren gebruikt worden, moest dat dus worden vervangen. We spraken af dat we de schermen die zomer nog zouden laten zitten (want veel zon), en dat ze in het najaar zouden worden vervangen.

Dat gebeurde uiteindelijk in twee keren: in oktober werd de zonwering gedemonteerd en in januari nieuwe screens (in de juiste kleur) geplaatst. En dus moest ‘Herman de (zonne)schermman’ (echte naam bij de redactie bekend) nog twee keer het glazenwassersbakje in. Mijn hobby zou het niet zijn, en het was ook duidelijk niet de zijne. Gelukkig zou drie keer scheepsrecht zijn…

Behalve bij de familie S. te IJ.

Toen de nieuwe schermen waren opgehangen, en ‘Herman’ de bak weer op zijn plek had gezet en gedag kwam zeggen, zag hij tot zijn en ons afgrijzen dat op één van de profielen met viltstift onze naam geschreven was, en uiteraard stond dat middenin het zicht. Gelukkig bestaat er een soort geperste blokjes waarmee dat verwijderd moest kunnen worden.

Dat kwam hij vandaag doen. En dus moest hij opnieuw gebruikmaken van zijn favoriete transportmiddel. Bijkomende handicap was, dat er maar een paar centimeter tussen het profiel en het raam zit, dus hij kon niet zien waar hij moest poetsen. Ik heb hem daarin dus van binnenuit ‘gecoacht’ en gelukkig ziet alles er nu weer keurig uit. Mooi op tijd, want ik denk dat we de komende dagen veel plezier van onze zonwering gaan hebben! ☀️

Geef een reactie