W&P bij de Katharen

We zijn gisteren in het Katharen-gebied aangekomen en hebben overnacht in Carcassonne. Ons hotel ligt vlak naast de prachtige burcht, waarbinnen zich een complete middeleeuwse stad bevindt. Erg mooi om daar rond te lopen en de avond etend af te sluiten.

Vanochtend zijn we nog een keer teruggegaan, omdat de burcht gisteren al dicht was. Die hebben we dus vandaag ‘gedaan’.

Daarna reden we naar de Quéribus. Een kasteel dat letterlijk uit de rotsen lijkt te verrijzen. Even imposant als de overblijfselen zelf is de weg daar naartoe: er moet (verticaal) een afstand van een paar honderd meter overbrugd worden via rotsige weggetjes met ongelijke, uit de stenen gehouwen ’traptreden’. Maar eenmaal boven zijn de restanten van het kasteel en de uitzichten erg indrukwekkend.

De derde etappe was eigenlijk helemaal niet voor vandaag bedoeld, maar zouden we morgen pas doen. We kwamen op de Quéribus echter een gids tegen, die ons vertelde dat we net zo goed gelijk ‘even’ de Peyrepertuse konden bezoeken, ook al omdat die nagenoeg om de hoek lag.

Voor de duidelijkheid: de Peyrepertuse ligt op een nog hogere rots dan de Quéribus en is evenmin met een kabelbaan of helicopter bereikbaar. Daar zou volgens mij een mooi verdienmodel inzitten… Wij manoeuvreerden de benenwagen dus maar weer over het Braamstruikse Binnenpad en kwam boven opnieuw in een heel andere wereld terecht. Al zijn het ruïnes, het voelt steeds alsof je letterlijk in de voetsporen treedt van mensen die 800 jaar geleden op dezelfde plek rondliepen.

Ik had voor vandaag al de hashtag #prayforpetraandwerner aangemaakt, maar achteraf viel het best mee en overheersen de trots en vooral de mooie beelden op ons netvlies.

Geef een reactie