Wij houden van oranje

OrangeVandaag werd onze ADSL-verbinding ‘omgesloten’ naar een andere provider, Orange. Ik ben altijd erg huiverig voor dat soort dingen. Niet uit angst voor verandering, maar vanuit ‘een stukje’ (nou, zeg maar zeer ruime) ervaring. Als ik zelf geen ruzie heb met alles waar een snoertje aan zit, heeft het wel ruzie met mij. De mededeling, vorige week, dat we dinsdag al geen internet meer zouden hebben, maar pas woensdag zouden worden aangesloten, hielp dan ook niet het vertrouwen te vergroten.

Eenmaal aangesloten zou het allemaal een fluitje van een cent zijn, beloofde de gebruiksaanwijzing van het nieuwe modem. Een kwestie van de stekkertjes ompluggen van het oude in het nieuwe apparaat. Uh huh…

‘Woensdagochtend’ (lekker specifiek weer) mochten we de operatie uitvoeren. Dus na een slapeloze nacht prikten wij, nog in pyama, alle snoertjes om. Tot slot nog de aan/uit-schakelaar omzetten en… huh? ’t Werkte!

Gelijk maar even mijn mail opgehaald en daar werd gelukkig toch nog een deel van mijn scepsis bevestigd. Om 1:29 ’s nachts, dus toen ik nog zonder internet zat, ontving ik een bericht van Orange. ‘Goed nieuws: uw ADSL-verbinding is opgeleverd’, jubelde dat. ‘U kunt nu uw modem installeren’. Maar zo’n mailtje kun je toch pas zien nadat je dat apparaat hebt aangesloten?

2 gedachten aan “Wij houden van oranje”

  1. Hoi Werner!

    Heb je nu alleen adsl van Orange, of ook telefoon??? Wij (al jaren tevreden orangeklanten) hebben beiden en het bevalt prima. Is trouwens ook zeer goedkoop bellen naar andere Orangeklanten. Enne… Mocht je een probleem hebben, moet je Eric laten bellen. Levert meer op dan het kost…

    Groetjes, Wendy

    O, enne… draadloos is nog prettiger!

Geef een reactie