Werner to the rescue… again

Romagne_wernerpoes

Het kost me nooit veel moeite me van mijn diervriendelijkekantte laten zien. Ook niet op vakantie. Ik heb daar dan ook een goed voorbeeld. Mijnvriend, boer Philippe, is fantastisch voor zijn vee. Op zich niet geknatuurlijk, want dat is, naast de opbrengst van de oogst, ook zijn inkomen. Maarook voor de vele boerderijpoesjes is hij als een vader (wat hij, voor zover ik kanconstateren, niet is ;-). Hij geeft ze eten, praat tegen ze, geeft ze namen,maakt de oogjes van de kleinsten schoon, enz. Hij komt er alleen niet aan toeom, zo nodig, met ze naar de dierenarts te gaan. Misschien niet zo gek ook, alsje van de evolutietheorieuitgaat. Maar ik heb soms maling aanDarwin. Als twee poesjes van zes weken hun oogjes niet meer open krijgenbijvoorbeeld, of een (half)broertje, -neefje of ”“nichtje van drie maanden onophoudelijkzit te niesen. Of als een zwaluw tegen ons achterraam aanvliegt. Of dat allesop één dag, zoals vandaag.

De poezen hebben het allemaal gehaald en krijgen, na een injectie van dedierenarts, komende week tweemaal daags een pilletje. Voor de zwaluw bleek hetbij terugkomst te laat. Wellicht had ik zijn (naar later bleek laatste)behuizing wat onhandig of voorbarig gekozen… Romagne_poezen_2Romagne_zwaluw_2

8 gedachten aan “Werner to the rescue… again”

 1. Hoi Werner,
  Grappig om te lezen dat jij het concert ongeveer hetzelfde heb ervaren als ik. Ik ben ook een enorme fan. Ik heb de band 2 jaar geleden in Brussel (fantastisch)en de dag erna op Pinkpop (minder) gezien en ook Dave Matthews en Tim Reynolds in Paradiso (vond ik ook te gek), maar dinsdag was ik niet zo enthousiast. Ik vond het een heel goed optreden, hoor, maar op een of andere manier pakte het me niet zo en had ik regelmatig een ‘gaan-we-weer’gevoel als een nummer te lang werd uitgesponnen. De nieuwe nummers vond ik over het algemeen wel erg goed, dus ik zal de cd zeker kopen, maar echt een topavond heb ik niet gehad. Ook ik ben tijdens Two step, sowieso al geen favoriet voor mij, weggegaan. Ik las in een recensie dat dit nummer inderdaad weer flink werd uitgerekt, dus we hebben niks gemist.

  Hartelijke groet,
  Linda

 2. Two Step was lang ivm een fantastische drumsolo.
  Het enige waar ik het mee eens ben is het geluid dat het voor een live zoals DMB beter gekund.
  Tijdens het voorprogramma (Little Fish) was het geluid ook al niet best. Verder vond ik het een prima concert in ieder geval beter dan Pinkpop.

 3. Vreemd dat een dave matthews fan in een grijs verleden een concert van 3 1/2 uur heeft gezien, en dan bang is dat hij dat opnieuw moet mee maken. Ik heb genoten van Dave Matthews Band en als hij weer naar Nederland komt ga ik opnieuw. Het geluid was naar mijn mening te hard met drum en bas.
  Mijn complimenten naar Jeff Coffin die de (helaas) overleden Leroi Moore waardig verving.

 4. Ik heb de DMB 3 maal live gezien en Dave matthews zelf 3 maal solo. Alle keren ben ik zeer onder de indruk uit de zaal gegaan. 7 juli zeker niet als minste keer. Natuurlijk rekken de heren soms veel. Op zoek naar dat ene moment. Komt het, dan vinden we het geweldig, komt het niet, dan is het saai. Dat is het mooie van live spelen en luisteren anders zou ik adviseren de plaat thuis te draaien. Kortom: ik ben het niet eens met de recensie hierboven en schat de band op andere waarde. En inderdaad hulde aan Jeff Coffin, prachtige inbreng!

 5. Op een of andere manier moeten “wij nederlanders” altijd roepen dat “wij nederlanders” altijd lopen te zeuren/zeiken.

  Als je niet zeurt ben je geen nederlander. Dus is er altijd iemand die je er even aan herinnerd door een kristische recentie ook maar even op de stapel zeiken/zeuren te gooien…

  Eigenlijk is het typischer Nederlands door te roepen dat we zeiken in plaats van het ook daadwerkelijk te doen. En dat zal ook wel weer gezeik zijn 😉

 6. Ooit fan geworden toen ze in Stairway to Heaven speelden. Daarna kwamen Parkpop, Melkweg, Brussel, Paradiso.

  Ook is was erbij @ HMH en ik was _wel_ erg onder de indruk.
  Ik ben gek op de lange solo’s en vond het geluid (vooraan) niet slecht 🙂

  Anton

Geef een reactie