Waarom het nooit wat wordt met mobieltjes…

Mobiele_telefoonDit weekend lekker naar Lowlands, ik heb er echt zin in! Voorgaande jaren liep ik dan altijd met een stapel uitdraaien van het blokkenschema te schutteren, maar dat kan tegenwoordig veel makkelijker. Nu is er, evenals vorig jaar trouwens, de ‘Lowlands mobile festival guide’ (of, zoals het met evenveel gemak had kunnen heten: het mobiele programmaboekje). Lowlands_mobile_festival_guideAls je al internet op je mobiel hebt, is het installeren van dat programmaatje supereenvoudig. Ik heb alleen nog geen mobiele internetverbinding, want dat was in een veel eerder stadium al eens in kansloze foutmeldingen geÍ«indigd. Een paar jaar geleden vergde het ‘aanzetten’ van internet op je gsm nog een invuloefening van enorme algebraïsche omvang. Nu was wiskunde al nooit mijn sterkste vak… Aan de andere kant ben ik ook weer niet dom, dus ik denk altijd maar: als het mij niet lukt, dan ben ik vast niet de enige.

Maar inmiddels zijn we een paar jaar verder en is het echt appeltje-eitje om de mobiele internetfunctie te activeren. Je gaat gewoon naar www.bel.nl, vult daar in welk type telefoon je hebt, ontvangt een paar sms’jes met de instellingen (Í €0,90, en dat is voor zoveel gemak echt geen geld), zet deze instellingen met één druk op de knop op je mobieltje en gÍ¡Í¡n! Uit het lijstje waaruit ik kon kiezen, bleek dat ik met drie sms’jes weer helemaal up-to-date zou zijn. Het was echt kinderlijk eenvoudig. Ik ontving het eerste sms’je en trok de code met één handbeweging binnen. Direct daarna volgde sms 2 die ik met evenveel speels gemak omarmde. En toen kwam… een foutmelding. Uiteraard. De volgende tekst lachte mij triomfantelijk toe: ‘Uw lijst met accounts is vol. Verwijder een account en ga verder’. Ja fijn… maar waar vind ik die accounts, en welke gevolgen heeft het als ik er eentje verwijder? By the W: welke moet ik dan verwijderen (en waarom)? Gelukkig heeft bel.nl ook een helpdesk, die je helaas alleen kunt mailen. Maar een mailtje is snel gestuurd. Een antwoord blijkbaar niet, want dat ontving ik pas twee dagen later. Daarin werd mij ”“ in allervriendelijkste bewoordingen, dat zeker ”“ de opdracht verstrekt te controleren of ik wel met mijn mobiel kon internetten. In dat geval hoefde ik namelijk niets meer te doen. Natuurlijk heeft gekke Gerritje het nog even gecontroleerd, maar uiteraard doet internet het niet. Had ik anders die noodkreet gemaild dan? Nu helpt het bij een helpdesk het beste als je vriendelijk blijft, dus ik heb een tekst gecomponeerd waar het engelengeduld vanaf spat. Teveel misschien wel, want ik heb nog altijd geen reactie binnen, laat staan internet, laat stÍ¡Í¡n die ‘mobile festival guide’.

 

Ik denk dat ik aanstaande maandag (zeg maar die maandag na het festival) antwoord krijg, wat denk jij?

Oh ja, voor degenen mét mobiel internet: sms ‘LOWMAP’ naar nummer 4443, klik op de link die je per sms terug ontvangt en je telefoon doet de rest. De enige kosten zijn de kosten voor het dataverkeer. Ik ga even het blokkenschema uitprinten… L UPDATE: op vrijdagochtend hielp de helpdesk van Bel.nl me de overtollige accounts verwijderen en stuurde me kosteloos opnieuw de sms\’jes met de instellingen (hulde!). Die kreeg ik binnen terwijl ik naar Biddinghuizen reed. Toen ik op het festivalterrein aankwam brak net een wolk open en van die gelegenheid heb ik gebruikgemaakt om de zaak alsnog op mijn mobiel te installeren. Doodsimpel, zoals beloofd. Veel plezier van het mobiele programmaboekje gehad. Maar als ik snel iets wilde opzoeken, pakte ik toch even mijn uitdraai erbij…

2 gedachten aan “Waarom het nooit wat wordt met mobieltjes…”

  1. Tja, da’s nou mooi balen. Ik kan niet naar lowlands omdat ik even geen oppas heb voor de kleine en ik kan niet naar Scheveningen om mee te helpen het vuurwerk op te bouwen. Maar er gaat niks boven een vrolijke glimlach van je eigen kleine meid……..

    Ik ben wat vergeten, wat liep ik nou ook alweer te zeiken?

Geef een reactie