Vuur-werk

Chemische_stoffen Afgelopen avond had ik mijn programma op Laser. Mijn laatste handeling, om 23.00 uur, was het nieuws in de uitzending te schuiven. Ik hoorde de nieuwslaser zeggen:

"Bij een brand in een galvaniseerbedrijf in Hilversum zijn chemische stoffen vrijgekomen. Bewoners in een straal van tweehonderd meter van het bedrijf is geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Een naastgelegen bedrijf waar nog tien mensen aan het werk waren, is ontruimd."

Nu zijn er volgens mij niet veel bedrijven in Hilversum waar op zaterdagavond nog gewerkt wordt, dus ik belde direct het 06-nummer van mijn collega Roger…

"Zijn jullie ontruimd?", opende ik quasi-nonchalant. Het was nog waar ook. Overigens was hij met maar één andere collega, Rik, dus het genoemde tiental was een ietsje overtrokken (of het moet bij de buren van BNN geweest zijn…). Op dat moment stonden zij al een paar uur buiten waar het, zeg maar, niet zulk heel erg lekker weer was. Ze mochten niet bij hun auto’s, die voor de deur stonden, en konden dus ook niet naar huis. Lekker k*d, met als gevolg dat ze ook zondag zullen moeten werken.

Ik wist dat je graag eens op mijn log wilde verschijnen Roger, maar je moet zakelijk en privé zoveel mogelijk gescheiden houden (zeggen ze). Als je zulke drastische stappen zet, kan ik er echter niet omheen. You’ve done it! En maak dat fikkie nu maar uit, oké?

UPDATE: ik heb net een tweede gesprek met Roger achter de rug en die is nog wel even zoet. Toen wij spraken was er een man van de verzekering aan het kijken of de vrijgekomen stoffen schade hadden aangebracht aan de aanwezige apparatuur (of dat dit op langere termijn alsnog zou kunnen gebeuren). Er was toen een team deskundigen onderweg dat zou gaan proberen het pand weer ‘werkbaar’ te maken. Er worden ventilatoren en andere geurverdrijvers geplaatst en dan maar hopen dat de stank verdwijnt. Het zal moeten blijken of er maandag (laat staan morgen) gewerkt kan worden…

2 gedachten aan “Vuur-werk”

  1. Hoi broer,

    Nog altijd geroerd door het feit dat ik nog altijd je beste vriendje ben! Het was een wereldse avond en lekker schor de volgende ochtend. Toch raar dat Sting dit keer niet zijn neus brak in message in a bottle. En het ook al niets te maken met een massage in een fles…. Ik ga mijn schoolgeld maar terugvragen…..

    See ya!
    Jelle

  2. Jeempie, en Esther en ik maar denken dat wij zo ‘hot’ waren dat het alarm daar afging…
    We zijn de noeste arbeiders na een akoestisch intermezzo van Within Temptation bij de buren nog even sterkte komen wensen toen het alarm beneden maar bleef loeien inderdaad… *kuch*

Geef een reactie