Voortaan meer muziektips

Note to self (ingefluisterd door de missionaris in mij): meer muziektips op log plaatsen. En waarom ook niet? Er komt zoveel goeie muziek uit. En nog veel meer goeie muziek komt hier helemaal niet uit. In 2008 betekent dat echter niet dat het dan dus automatisch aan je neus/ogen/oren voorbij gaat. Laat ik beginnen met een paar liedjes die ik (in sommige gevallen allang) draai in Carte Blanche, maar Nederland nog niet bereikt hebben…

Alphabeat – Fascination

Wat een heerlijk ‘feel good’ radioliedje! Alphabeat is een zestal uit Denemarken, dat zichzelf \’de liefdesbaby van The B-52’s en Wham, geproduceerd door Nile Rodgers\’ noemt. Het titelloze debuutalbum is in hun thuisland al platina geworden en zal dit voorjaar ook elders in Europa worden uitgebracht… Engeland voorop, uiteraard.

Nicole Atkins – The Way It Is

Muzikaal gezien een beetje Portishead zonder de beats; vocaal een beetje Shirley Manson van Garbage, maar dan mét sex appeal. Anders gezegd: Nicole Atkins is de Amy Winehouse van de pop, maar dan zónder tattoo’s en mét tanden… Dit nummer heeft een Twin Peaks-achtige schoonheid en het schijnt dan ook dat Angelo Badelamenti haar grootste fan is. Haar cd Neptune City werd geproduceerd door Tore Johansson (The Cardigans, Franz Ferdinand). Gaf een indrukwekkend optreden (inclusief veelkoppig orkest) bij David Letterman. Bekijk dat hier:

Sara Bareilles – Love Song

Singer/songwriter en pianist in de hoek Tori Amos/Fiona Apple. Heeft al drie albums uitgebracht, maar dit is pas haar eerste single. Godzijdank zal die ook in Nederland uitkomen. Overigens spreek je haar achternaam uit als [Bar-rell-is]. De voornaam gaat wel lukken denk ik, hè?

De clip mag van de platenmaatschappij niet op weblogs geplaatst worden (free publicity is vies, bah!), vandaar hierbij opnamen uit de episode van Gilmore Girls waar het nummer onder gemonteerd is.

Electrovamp – I Don\’t Like The Vibe In The VIP

2 tienerzusjes die precies zijn en doen wat hun artiestennaam doet vermoeden. Verplichte kost voor wie Perfect (Exceeder) van Mason vs. Princess Superstar en Yeah Yeah van The Bodyrox (al dan niet stiekem) leuk vonden. Count me in!

Van de video bestaat een ‘stoute’ en een gecensureerde versie. Ik dacht, doe eens gek…

Farrah – No Reason Why

Engelse band met een Amerikaanse sound. Een beetje The Cars meet Weezer. Hun laatste cd Cut Out And Keep is tot nu toe alleen uitgebracht in Groot-Brittannë, Spanje en Japan, maar dit liedje alleen al rechtvaardigt een release in Nederland. Happy-de-peppie rock met blazers; klinkt heerlijk op de radio.

Beluister het nummer op de MySpace-pagina van de band.

 

Fischerspooner – The Best Revenge

Over toeters gesproken: Warren Fischer en Casey Spooner (samen opererend als Fischerspooner) mengen op hun nieuwe single blaaspartijen in de van hen bekende dancepop. Die combinatie hoor je niet vaak en geeft een heel aanstekelijk resultaat.

Blake Lewis – Break Anotha

Deze jongeman werd 2e in seizoen 2007 van ‘American Idol’. Heeft een album opgenomen dat volgens het Amerikaanse vakblad Billboard vol staat van dit soort lekkere liedjes. Break Anotha is de eerste, Justin Timberlake-achtig single. Die hobbelt van break naar break en blijft daardoor (maar ook door zijn prachtige radiolengte van [3’08]), moeiteloos boeien.

De clip is hier te bekijken.

 

Rogue Traders – Don’t You Wanna Feel/I Never Liked You

Viertal uit Australë waarvan Neighbours-actrice Natalie Bassingthwaighte de zangeres is. Hun heerlijke, Elvis Costello samplende single Voodoo Child bracht vorig jaar niet de gehoopte doorbraak in Nederland, vandaar dat hun nieuwe cd Better In The Dark hier voorlopig niet zal uitkomen. Dit zijn in Australë de eerste twee singles van dat album. Dansbare rock, altijd lekker…

Scouting For Girls – Elvis Ain’t Dead

Een van mijn favoriete singles van 2007, die inmiddels hoog in de Engelse top 10 staat. Eén grote popquiz: het intro is een mix van Supertramp\’s Dreamer en Blinded By The Light van Manfred Mann\’s Earth Band, verderop komt een fragment uit God Only Knows van The Beach Boys voorbij en de tekst namecheckt een aantal nummers van Elvis. Tot drie letters af te korten: HIT.

May I have your votes please?

4 gedachten aan “Voortaan meer muziektips”

 1. Wil je het weten? Zo niet dan toch.

  Singles:
  1. Roïsín Murphy – Overpowered
  2. Cold War Kids – We Used To Vacation
  3. Foo Fighters – The Pretender
  4. White Stripes – Icky Thump
  5. Justice – D.A.N.C.E.
  6. Coparck – A Good Year For the Robots
  7. Hold Steady – Chips Ahoy
  8. Maxïmo Park – Our Velocity
  9. Gossip – Standing In the Way of Control
  10. Editors – An End Has A Start

  Albumtracks (veel interessanter):
  1. Beirut – Cherbourg
  2. LCD Soundsystem – Us vs. Them
  3. Arcade Fire – No Cars Go
  4. Oi Va Voi – Look Down
  5. St. Vincent – Paris Is Burning
  6. Interpol – Pioneer To The Falls
  7. Low – Breaker
  8. Justice – Let There Be Light
  9. The National – Start A War
  10. Blonde Redhead – 23

 2. Ik kom net tot de schokkende ontdekking dat dat nummer van Beirut “Un Dernier Verre (Pour La Route) heet. Dat is de straf als je muziek niet via de officiële kanalen tot je neemt.

Geef een reactie