Van sloophamer tot badkamer

Sloophamer Zoalsgemeldhebben wij dus een nieuwe badkamer gekocht. Want aan ons zal het niet liggen,die crisis. Over ons vorige project – een keuken– heb ik me hier maar even stil gehouden. Maar kort samen gevat, en zonder wiedan ook maar enigszins te willen beïnvloeden: bij de firma Tulp zien ze onsnooit meer terug… Oftewel: Peet en ik verkeren volop in een staat van spanning, want de komendetwee weken wordt onze badkamer verbouwd. Zoals iedereen weet, en wij dusafgelopen najaar weer aan den lijve ondervonden hebben: zo’n project verlooptnooit (ik herhaal: nooit) vlekkeloos. Het enige wat je kunt hopen, is dat dieschijnbaar onvermijdelijke fouten niet al te zichtbaar zullen zijn. Wordtongetwijfeld vervolgd…

Badkamer_1Op de foto’s kun je zien waarom die nieuwe badkamer er moestkomen. Foto 1 is overigens vanwege de grote spiegel genomen vanaf het toiletdat je ziet op foto 2. In die spiegel op foto 1 zie je mijn grootste ergernis:de stang boven de badrand waaraan het douchegordijn hangt, en dan vooral desneuheid waarmee die op één oor hangt. Die stang is gewoon van vederlichtplastic, maar ongelofelijk zo verzot als de zwaartekracht op dat ding is. Ookdie rij tegels in het soort lichtblauw dat ongetwijfeld ooit in de mode geweestis, maar dan toch alweer een paar decennia geleden, werd een doorn in het oog.Tja, en als je met dat soort dingen aan de slag gaat, komt een compleet nieuwebadkamer toch al snel dichterbij (zeker als je een vrouw hebt als Peet;-).

Afgelopen vrijdag om 6.45 uur (wie verzint zoiets!) kwamen ze de nieuwebadkamer brengen en die staat zolang in een hoekje op onze slaapkamer (foto 3).Vandaag hebben we de oude badkamer leeggeruimd en de trap ‘ingepakt’ (foto 4),want daar gaat heel veel met hele stoffige schoenen overheen gelopen worden.Die oude badkamer wordt namelijk tot op het bot gestript en (hopelijk) opnieuwopgebouwd. Note to self: morgenochtend vóór 8.00 uur (dan staan de werklui op de stoep) vochtigehanddoeken leggen voor de deuren naar kamers met voor ons waardevol spul. Zoschijn je die kamers redelijk ‘zwerfstof’-vrij te kunnen houden. Duimt u een stukje met ons mee?

2 gedachten aan “Van sloophamer tot badkamer”

Geef een reactie