Uitslag bloedonderzoek Prada

Endocrinologie. Dat moest ik ook even opzoeken. Het is de medische tak die zich bezighoudt met ‘ziekten die ontstaan doordat organen teveel of juist te weinig van een bepaald hormoon aanmaken en aandoeningen aan organen die hormonen aanmaken’. Helaas is dat het volgende traject dat we ingaan met Prada.

Vanochtend belde Dierenkliniek IJsselstein met de uitslag van het bloedonderzoek van woensdag. Daaruit bleek dat ze veel teveel groeihormoon aanmaakt, wat kan verklaren waarom de insuline nauwelijks werkt. De kans is groot dat die verhoogde productie komt door een tumor in haar hypofyse (de boon op het plaatje waar ‘6’ bij staat). Om de grootte daarvan – en mogelijke vervolgstappen – te bepalen, zijn we voor een CT-scan doorverwezen naar het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht. Daar schijnen de allerbeste specialisten te zitten. Dat weten blijkbaar meer mensen, want we kunnen er pas donderdag 20 januari terecht 🙁 . De dame aan de telefoon zei dat ook nog sprake kan zijn van het syndroom van Cushing, dus waarschijnlijk/hopelijk wordt een aantal onderzoeken gecombineerd.

Ik doe heel erg mijn best om optimistisch te blijven, maar de moed zakt me even in de schoenen. Ik heb eerst Prada langdurig geknuffeld, totdat ze helemaal nat was van mijn tranen. En nu heb ik me opgesloten in mijn kamer met een koptelefoon op. Want elke keer dat ik ons arme, uiterlijk gezonde beestje zie of hoor, schiet ik vol. Dit stukje typen helpt trouwens ook niet echt. Ik ga weer even knuffelen…

Geef een reactie