Twisting by the pool

We hadden op onze een-na-laatste vakantiedag geweldig weer om het zwembad af te breken: niet al te warm (vergeleken met de afgelopen weken), maar ruim genoeg zon om alles goed te laten drogen. We hebben wel helaas onze hele laatste vakantiedag aan het afbreken moeten spenderen. Want de handleiding en bijbehorende dvd vertelden je wel hoe je het zwembad op moest zetten (namelijk breed lachend; ik kan je melden: wij hebben het onze in elkaar gevloekt), maar over het ontmantelen geen woord. Gelukkig hadden we onze vriend Google bij ons.

Nu zijn wij hele schone mensen; wij wassen onze handen na de toiletgang (en op vele andere momenten), douchen elke dag, plassen niet in het zwembad… Maar zo’n ding is me na 2,5 week toch vuil?!?! Om je rot te schamen bijna, terwijl we toch een heel arsenaal aan tests en middeltjes hadden tegen chloor, alg, zuur, kalk en zout om het water 100% neutraal te laten zijn. Ook het filter draaide lustig zijn rondjes en we hebben dagelijks de bodem geveegd en het wateroppervlak met een schepnetje schoon geschept. ’s Nachts ging er een afdekzeil overheen. Aan ons kan het dus niet liggen, zou je denken… Gevolg was echter wel, dat het afbreken niet een kwestie was van drogen, vouwen en opbergen, maar dat er nog een aantal stevige schoonmaakslagen te maken viel.

En voordat je de (terechte) vraag stelt: ik heb de dame op de foto, mijn Peet, tussen het fotograferen door uiteraard volop geholpen.

Uiteindelijk pasten het zwembad, buizenframe, trappetje, filter en andere toebehoren uiteraard niet meer in de doos, maar hebben we hem op een andere manier opgeborgen. Hij staat al klaar om volgend jaar weer te worden opgezet. Dan hopelijk voor meer dan 2,5 week. Oh ja, en we hebben tegen die tijd een vacature voor een badman 😉.

Geef een reactie