Tough crowd@Crowded House.nl

Crowded_house_1_1Crowded_house_2Crowded_house_3

Sommige dingen veranderen nooit. Gelukkig maar. Crowded House is weer bij elkaar en gaat precies dáár weer verder, waar ze 11 jaar geleden ophielden. Dat bleek al op het nieuwe album (Time On Earth), en werd gisteravond in Carré bevestigd. Ook de humor hebben ze behouden, zodat de bezoekers nu allemaal weten wat ‘harig achterwerk’ in het Zweeds is.

Toch denk ik dat de mannen het publiek stug gevonden zullen hebben. Dat was het namelijk ook. Schuchter zelfs, tot het meezingen aan toe. Wellicht kwam het door de locatie, het statige theater Carré. De band roemde het gebouw, en terecht, maar een concert van Crowded House dient staande genoten te worden, zoals dat pas tijdens de tweede toegift gebeurde. Wellicht was Paradiso toch een betere keuze geweest.

Niettemin vond ik het een heerlijk concert, al was het maar omdat het de allereerste mogelijkheid was om de band te zien spelen sinds hun Nederlandse afscheidsoptreden in 1996, in het Amsterdamse restaurant De Kroon, waar ik ook bij was. Net als toen was het vooral een ‘greatest hits’ set. Wat wel opviel gisteravond, was dat ze hun nieuwe single She Called Up niet speelden, evenmin als mijn favoriete nummer van hun laatste album: Even A Child. Daar staat tegenover dat Say That Again me nu opeens opviel als potentële single. Mijn favorieten uit de oude doos waren onbetwist Locked Out en Chocolate Cake.

En weer een tevreden klant verliet het pand…

Geef een reactie