Toegesproken door mijn radiomaatjes

Radiovrienden zijn de beste vrienden (no offence). Eindjaren ’00 was het bij Roulette FM in De Bilt op vrijdagavond een gezellige bende, met mensen die in en uit liepen. Radiomakers, muzikanten, willekeurige voorbijgangers, vrienden van een van deze groepen…. Een leuke en uiteindelijk hechte groep mensen, allemaal gek op muziek en met een goeie klik.

Ook toen die vrijdagavond een beetje ‘leegliep’ qua programma’s, en zelfs nadat ik helemaal met radio stopte, hebben we altijd contact gehouden. Vrienden doen dat.

En wat vrienden blijkbaar ook doen, als een van hen wat te vieren heeft: dan vallen ze terug in oude gewoontes. Dan gaan ze weer verhaaltjes vertellen en daar liedjes bij zoeken, waarmee ze een klein schilderijtje van het feestvarken schilderen. En dat wordt diegene op de feestdag dan op een heus cd’tje overhandigd, zoals we dat eindjaren ’00 nog deden.

Niet als zelfbevlekking, maar als ode aan de vriendschap, wil ik hun berichten en de bijbehorende nummers graag met je delen. Lisette, Carmen, Delilah, Frank, Esther, Conjo, Christon, Richard, Max, Sonja en Memphis: love you too!

Geef een reactie