Terugreis vanuit Valencia: sub-optimaal

De terugreis van Valencia naar IJsselstein was er een voor in het boekje. Het zwarte boekje dan 😉

Het was misschien een beetje voorspelbaar dat het Spaanse luchthavenpersoneel pas na het naar voren roepen van de passagiers het computersysteem zou gaan opstarten, wat uiteraard niet werkte. Ook het via een apparaatje scannen van de barcodes op de tickets lukte niet, zodat uiteindelijk met een matrixprinter de hele passagierslijst moest worden uitgedraaid en alle boarding passes handmatig gecontroleerd. De 20 minuten vertraging die dat opleverde werden in de lucht gelukkig weer ingehaald.

Toen we ‘voor de optimale reisbeleving’ via de NS-app de weg van Amsterdam naar IJsselstein uitstippelden, bleek dat door stakingen van het streekvervoerpersoneel de sneltram tussen Utrecht en ons eindpunt niet reed. De bus leek wel te gaan, maar helaas werden de laatste ritten van de avond ook geschrapt. Gelukkig troffen we op Utrecht CS een plaatsgenoot, met wie we een taxi hebben gedeeld.

Thuisgekomen kwamen we in een fris appartement aan. Niet onlogisch, wat we hadden de verwarming natuurlijk wat teruggedraaid. Waar we echter niet aan gedacht hadden, is dat de vorige bewoner een super-de-luxe systeem van vloerverwarmingen had laten aanleggen, die individueel én van afstand met een app ingeregeld kunnen worden…

Kortom: voor een ‘welbereisd’ duo als wij was het een beetje amateuristisch thuiskomen. We moeten in de toekomst dus maar weer wat meer oefenen met hoe reizen nu ook alweer precies in zijn werk gaat 😂. Deze eerste keer smaakte in elk geval weer naar meer!

Geef een reactie