Tak van mirabellenboom afgebroken 🙁

Een van de takken van een kersenboom in onze achtertuin was – topzwaar van de vele vruchten – half afgebroken. In een vlaag van jeugdig enthousiasme dacht ik die tak wel even af te zagen en naar de composthoop te slepen.

What was I thinking?

Eerst moest ik uit mijn vader zijn enorme zagenarsenaal maar het juiste exemplaar zien te vinden. Ik nam de grootste. Daarmee ging ik de tak te lijf, maar die gaf niet echt mee. Ik maakte vanuit elke hoek een beginnetje, maar het leek een eeuwigheid te duren voordat hij door was.

Vervolgens meende ik de tak wel even van de boom weg te duwen, maar er was geen beweging in te krijgen. Door de vele zijtakken, allemaal vól kersen, was het ding loodzwaar en onverzettelijk. Nadat ik al heel wat van die zijtakken had verwijderd, gaf de hoofdtak nog geen krimp.

Maar uiteindelijk is het gelukt! Met behulp van een trapleer die mijn opa nog met de hand gemaakt heeft, het ‘wapenarsenaal’ van mijn vader en de wilskracht van de huidige generatie. Een onverslaanbare combinatie… 💪💪💪

Meer foto’s:

Geef een reactie