Stunning Sydney

Vergis je niet: Australië is een land, maar ook een heel continent, zo groot als Europa. Daarom zijn de meeste toeristen die we deze reis tegenkomen ‘gewoon’ Australiërs. Na 2,5 uur vliegen vanaf Port Douglas zijn we hier in Sydney dan ook in een totaal andere wereld terechtgekomen (met bijbehorend totaal ander klimaat 😎).

De receptioniste van het Holiday Inn had niets teveel gezegd. Het uitzicht vanaf de 8e verdieping is ‘stunning’. Prachtige oude pakhuizen (die nu als kantoren dienst doen) op de voorgrond, met Sydney Harbour en het wereldberoemde Opera House op de achtergrond. Bij het nemen van de foto had ik het open zwembad en de jacuzzi in mijn rug.

We besloten voorafgaand aan het eten naar de iconische concertzaal te lopen (op een kwartiertje van ons hotel) en hadden gelijk een prachtig uitzicht op de al even legendarische Sydney Harbour Bridge. Bij het Opera House aangekomen, vielen we met onze neus in de boter: op een van de daken werd na zonsondergang een animatiefilm geprojecteerd, begeleid door Aboriginalmuziek. Hetzelfde concept als we al eerder in o.a. Reims, Beaune, Metz en ons eigen Amersfoort hadden gezien en altijd weer indrukwekkend.

Terwijl de laatste klanken wegstierven, begonnen de eerste druppels te vallen en niet lang daarna zaten we in een flinke plensbui. Daarom besloten we ons plan om elders te gaan eten uit te stellen en gebruik te maken van het restaurant in het hotel. Dat beviel overigens prima.

We gaan nu eens bedenken wat we de komende dagen nog meer willen zien en hoe we e.e.a. strategisch kunnen combineren. Ik denk dat we morgen om te beginnen eens ‘ordinair’ met een hop-on hop-off bus gaan rondrijden en uitstappen waar het ons uitkomt 😊.

Geef een reactie