Stop! Politie!

Werner en voetbal. De kenners weten genoeg. Natuurlijk is het volstrekt normaal als ze aan de kassa van een voetbalstadion de naam Werner Schlosser niet kennen. Alleen jammer als onder die naam je concertkaartjes klaarliggen. Gelukkig kon ik uiteindelijk, met dank aan ongeveer de helft van de aanwezige staf van de muziekmaatschappij, het stadion binnen. Het voorprogramma, Fiction Plane, ging daardoor helaas aan mijn neus voorbij, maar dat probeer ik zaterdag goed te maken. Dan staan ze in de Melkweg. De hoofdact heb ik echter gezien! Gelukkig maar, want ik had in de aanloop naar het concert toe alle Police-cd’s weer afgestoft en uit mijn hoofd geleerd, waarbij ik erachter gekomen was dat je teksten die je eenmaal verkeerd hebt aangeleerd, 25 jaar na dato moeiteloos weer fout uit je systeem rollen. ‘We’re asperges in a material world’, zong ik opnieuw vrolijk mee. Hmmmm…

Klik op de afbeeldingen voor een grotere versie van de volgende telefoonfoto\’s:

Police_1Police_2Police_3Police_4Police_5

Er zijn nog zeker 100.000 hardcore Police-fans in Nederland, af te meten aan twee nagenoeg uitverkochte Amsterdam ArenA’s (dat wil zeggen: één ArenA tweemaal uitverkocht, maar je begrijpt wat ik bedoel). Curieus dus, dat BNN ervoor koos om een bijzondere Police-documentaire uit te zenden op 13 september, toen een groot deel van de echte fans niet thuis was. Maar die documentaire staat op de harde schijf op me te wachten en het concert van The Police kan van mijn ”“ vergeleken met het tv-programma ”“ laffe lijstje ‘try before you die’ af. Been there, done that, en het beviel uitstekend. De stem van Sting zat beter in de lak dan de buitenkant van zijn afgeragde bas en het geluid in het stadion viel me alles mee. Grappig ook dat de zanger, wellicht als goedmakertje voor het feit dat The Police beginjaren ’80 tot een Sting-show uitgroeide, de teksten ‘Welcome to the Andy Summers show’ en ‘Welcome to the Stewart Copeland show’ in So Lonely had verwerkt.

Al met al een prima avond die ik van voor naar achter heb meegezongen, vanaf een prima plek ten opzichte van het podium en in goed gezelschap. Want zeg eerlijk, waar kun je nog Boudewijn de Groot, André van Duin en Bart de Graaf samen op de foto zetten?

Eigenlijk moet je op je elfde trouwdag misschien gewoon thuis zijn, maar Peet had er begrip voor en liet me gaan, met mijn beste vriendje. Als dat geen liefde is… Ik ook van jou lief, it’s only just begun!

Eén gedachte over “Stop! Politie!”

  1. Hoi broer,

    Nog altijd geroerd door het feit dat ik nog altijd je beste vriendje ben! Het was een wereldse avond en lekker schor de volgende ochtend. Toch raar dat Sting dit keer niet zijn neus brak in message in a bottle. En het ook al niets te maken met een massage in een fles…. Ik ga mijn schoolgeld maar terugvragen…..

    See ya!
    Jelle

Geef een reactie