Slechts twee seizoenen

We zijn in Nederland natuurlijk gewend aan een 4-seizoenensysteem, met heerlijke lentes, fijne zomers (tot voor twee jaar althans), deprimerende herfsten en ellendige winters. In de regio waar wij nu zijn, Noord-Queensland, is dat anders. De enige seizoenen die ze hier kennen, zijn het natte seizoen (november tot april) en het droge. Hier is het het hele jaar zomer, met temperaturen tussen de 22 en 32 graden. De laagst gemeten temperatuur in Cairns ooit is 19 graden. De gevoelstemperatuur is, door het tropische klimaat, overigens flink hoger.

Toen we gisteren aan onze buschauffeur Greg vroegen waar hij het liefst met vakantie ging, was zijn antwoord: overal waar het kouder is dan hier.

Ik bedoel maar: het gras lijkt bij de (verre) buren altijd groener dan thuis, maar hoewel wij ons momenteel kostelijk vermaken in dit klimaat, denk ik dat ik uiteindelijk niet zou willen ruilen.

Wij krijgen hier via weer-apps en berichten van het thuisfront het nodige mee van het weer in Nederland en jullie ‘koudste 6 oktober ooit’, maar toch zou ik willen zeggen: count your blessings.

Terwijl jullie dat doen, gaan wij nog even lunchen aan het strand…

Geef een reactie