Slapend rijk worden

Ik heb je al eerder verteld over Julian Jagtenberg. Jaren geleden was hij een buurjongen van ons in Amersfoort. Hij ging Robotica studeren aan de TU in Delft, omdat hij een slaaprobot wilde ontwikkelen. In eerste instantie om zijn moeder van haar slaapprobleem af te helpen. Dat apparaat is de Somnox geworden. Gelukkig heb ik hier een paar jaar geleden al verteld hoezeer ik daarin geloof, anders kwam het nu wel heel wijs over. Julian heeft een club jonge ondernemende mensen om zich heen verzameld en wil (en gaat) daarmee de wereld veroveren. Hij sloot al grote deals (met o.a. Auping), geeft de ene na de andere lezing over de hele wereld en wint steeds meer mensen voor zich. Nog belangrijker: hij helpt met zijn uitvinding steeds meer mensen van hun slaapproblemen af. Niet zo gek, want als je kunt kiezen tussen verslavende medicijnen of een slaaprobot…

Toen kwam vorig jaar corona en dat had ook zijn weerslag op het bedrijf van Julian. Dat moest flink uitgedund worden. Een nachtmerrie, maar zijn droom hield hem onvermoeibaar gaande, en met succes. Somnox wint de ene na de andere prestigieuze prijs, waar vaak ook een geldbedrag aan gekoppeld is. Maar vanavond scoorde hij de jackpot. Hij mocht zijn uitvinding pitchen in de Nederlandse versie van het TV-programma ‘Dragons’ Den’ en vroeg een investering van €1.000.000,- in ruil voor 10% van de aandelen in het bedrijf. Minstens even belangrijk als het geld was echter de toegevoegde waarde die de ondernemers zouden leveren. Somnox heeft namelijk internationale ambities. Tijdens de uitzending gebeurde waar je als start-up alleen maar van kunt dromen: de investeerders begonnen tegen elkaar op te bieden. Uiteindelijk koos Julian voor twee investeerders die ieder veel kennis en ervaring konden toevoegen. Hij ging naar huis met een toegezegd bedrag van €2.000.000, in ruil voor 20% van de aandelen Somnox.

Het is natuurlijk volkomen misplaatst om trots te zijn op een bedrijf waar je geen enkele bijdrage aan geleverd hebt, maar ik ben het toch. En gelukkig heb ik dit ook al eens eerder gezegd: Julian Jagtenberg is een van de meest belovende talenten van ons land. Top gedaan!

Geef een reactie