Sia @ Melkweg, A’dam

Sia_1 Laat ik vooropstellen dat het nut om een artiest op zondagavond om 23.00 uur te programmeren me ontgaat, evenals het nut om je publiek tot ruim een half uur na dat tijdstip te laten wachten. Maar toen Sia gisteravond uiteindelijk op het podium stond, schotelde ze het publiek een betoverend optreden voor.

Sia_2 Oké, ook live is de zangeres onverstaanbaar. Enerzijds stond haar microfoon gisteren te zacht, maar anderzijds articuleert ze nauwelijks. Vergeleken bij Sia klinkt Amy Winehouse met een krat gedistilleerd achter haar kiezen nog coherent. En net als je denkt te weten wie dat laatste legale doosje paddo’s gekocht heeft, bevestigt de cellist je vermoeden: “We hebben spacecake gehad vanmiddag….” Waarna The Girl You Lost To Cocaine werd ingezet.

Maar gelukkig wordt Sia’s dronkemansgelal letterlijk overstemd door de vocale acrobatiek van de Australische. Wat een engelenstem… En wat een contrast tussen de verstilde, volwassen liedjes en de kinderlijk “blije’ intermezzo’s. Ze moet haast wel zo schizofreen zijn dat ze de natte droom is van elke psychiater. Maar laat haar vooral zo blijven. Grote afwezige (en voor mij zwaar gemis) gisteravond was wel Day Too Soon, voor mij het mooiste liedje van vorig jaar. Maar gelukkig stond er veel ander moois tegenover.

6 gedachten aan “Sia @ Melkweg, A’dam”

  1. Mooi ook dat God de Hollanders genadig was (God’s akker – net omgeploegd ook nog) en er 5 TURKEN en 4 AMERIKANEN zijn omgekomen, no Dutch people, sorry voor ze 😀

  2. Ik moet zeggen dat ik haar nog redelijk kon verstaan. Naast de geluidsman. Was wel erg goed zeg en soms had ze even een ‘raar’ momentje. Muziek kwam eruit en daar ging het om. Naast haar eigen stijl te tonen en natuurlijk de ‘dans’ uit de clip van de nieuwe single. Vond het het wachten wel waard!

  3. Ooohw wat miste ik Day to Soon en Death by chocolat.. maar ohwohwohwohw damn wat was het geweldig. Zo fijn om ook nu weer lekker weg te dromen bij dr cd en het concert weer af te spelen in mn hoofd 🙂

Geef een reactie