Shocking

GeldUnderstatement of the year: de Amerikaanse economie gaat niet zo lekker. Maar vanochtend las ik de bijbehorende cijfers (in de zaterdagkrant, dus het kan alweer met een paar miljoen opgelopen zijn), en daar schrok ik wel van…

  • De Amerikaanse overheid heeft een nationale schuld van $9.650 miljard (omgerekend zo’n $32.000 per hoofd van de bevolking)
  • De gemiddelde Amerikaan heeft een persoonlijke schuld van $54.000

Maar ja, bij dat laatste feit stond dan ook een verhaal van een vrouw (het is niet anders…) die 100 (!) creditcards had en het krediet van de ene gebruikte om het gat van de andere te dichten… Wellicht had ze beter geld kunnen investeren om iets aan het gat in haar handen te laten doen.

2 gedachten aan “Shocking”

  1. Ik had ‘m al een paar keer gezien, dus een echte verrassing was het niet. Evenmin als het destijds een commercieel succes was inderdaad. Het is natuurlijk ook vooral een nerdfilm.
    Misschien wel alleen leuk voor radiomensen, die ook wel zouden willen doen wat Stern deed (en doet), maar de stap nooit echt durven zetten. In dat opzicht moeten we ons in Nederland maar verkneukelen bij de genoemde volgelingen. Next best is soms goed genoeg…

Geef een reactie