Sentosa Island, Singapore

Vandaag gingen we met de kabelbaan naar het eiland Sentosa. In feite is dat bijna één groot pretpark, met dependances van o.a. Universal Studios en Madame Tussaud’s. Op het eiland is het openbaar vervoer gratis, maar eten en drinken veel duurder dan elders in Singapore. En als je er goed over nadenkt, is het daar al erg duur. Maar goed, we hebben hard gewerkt en goed gespaard, dus we genieten er lekker van.

Op Sentosa bezochten we eerst The Maritime Experiential Museum. Leuk om het verhaal over ontdekkingsreizigers ook eens vanuit deze kant te horen. Grappig detail was een opsomming van wat uit landen als China, India en Oman kwam, nl. specerijen, edelstenen, luxe stoffen, thee, enz. En wat kwam er volgens dat overzicht uit Europa? Religie en kolonisatie 😅.

Daarna gingen we naar het S.E.A. Aquarium in het Marine Life Park. Ik vind dat altijd prachtig. Kort samengevat: we wonen met nog veel meer andere vreemde wezens samen op deze planeet 😉.

We aten vanavond in een prima seafood restaurant. Alleen werden de voor- en hoofdgerechten tegelijk opgediend, dus we moesten dooreten om alles warm binnen te krijgen. De krachtige ventilator die op onze tafel gericht stond om de hitte te verdrijven, hielp daar niet bij.

Toen we gisterochtend aankwamen, regende het en sindsdien is de gevoelstemperatuur hier extra hoog. Het wordt overdag rond de 30 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het vele graden warmer aan. Zelfs stilstaan kost hier bakken energie.

Om weer een beetje bij te tanken namen we vanavond een mojito aan de rivier. We moeten nog wel even leren dat we moeten doorvragen. Bijvoorbeeld of die niet goedkope mojito’s deel uitmaken van het happy hour. Dat bleek bij het afrekenen uiteraard niet het geval, en dan komen er ook nog servicekosten bij, en de BTW zit – anders dan bij ons – niet bij de prijs in en komt er dus ook nog eens bovenop.

Beginnersfoutjes van ons… 🤪

Geef een reactie