Rose boos

Axl_roseDat Axl Rose de Guns N’ Roses-fans 17 jaar liet wachten op Chinese Democracy kan hem niet zo boeien. Maar dat Dr. Pepper er niet in geslaagd is alle Amerikanen een blikje frisdrank te geven, dat trekt Axl niet. De producent had eerder dit jaar beloofd dat elke Amerikaan een blikje Dr. Pepper zou ontvangen, als Chinese Democracy nog dit jaar zou uitkomen. “We are surprised and very happy to have the support of Dr. Pepper with our album”, was destijds op de bandsite te lezen.

De belofte van Dr. Pepper leek destijds een ‘safe bet’, maar Rose kwam tóch nog met het album op de proppen. Een cd die niet alleen miljoenen aan opnamebudget heeft gekost, maar ook de vriendschappen van de zanger met de toenmalige GN’R-leden. Van het oude GN’R is inmiddels alleen Rose over. De release van Chinese Democracy stelde Dr. Pepper voor een onmogelijke logistieke opdracht. De frisdrankfabrikant pakte de handschoen echter op, en probeerde zijn belofte in te lossen. Dat dat gepaard ging met een website, waar je een coupon kon aanvragen waarmee je het blikje toegestuurd kon krijgen, verdient dan geen schoonheidsprijs. Zeker niet als de capaciteit van de servers niet toereikend blijkt te zijn. De actie lukte dus niet volledig, maar dat mag natuurlijk nauwelijks verbazing wekken, in een land van die omvang. Axl is echter furieus.

Axl_rose_briefDe advocaat van de zanger heeft nu een brief op poten (PDF) naar Dr. Pepper gestuurd. Niet alleen eist hij daarin een landelijke excuusadvertentie en een verlenging van de termijn waarin Amerikanen het hen toekomende blikje cola kunnen opvragen, maar Rose vindt opeens ook dat Dr. Pepper met de actie meeliftte op zijn reputatie en het ‘langverwachte album’. Ook kondigt hij aan financële compensatie te willen zien voor het ‘onrechtmatige gebruik van de merknaam Guns N’ Roses’. Hͨ ja, die hadden we nog niet eerder gehoord…

Blijkbaar loopt Chinese Democracy niet zo lekker of is er een andere reden voor Axls schreeuw om aandacht. Maar ik vind het een beetje sneu dat hij dat dan doet over de rug van een ludiek en sympathiek bedoelde stunt. Ga je energie eens steken in het maken van een goeie plaat, man!

6 gedachten aan “Rose boos”

  1. Mucho expensive conejo hoor.
    Kunnen ze voor dat geld die lynxen niet beter verhuizen naar een wat verlatener stukje spanje? Bij voorkeur waar het niet stikt van de pensionadas.

  2. Verkeersles??? Ze hebben anders heel goed door hoe een bepaald soort van ‘verkeer’ moet hoor!! Zet er 10 uit en je hebt binnen een maand 100 knijntjes rondhupsen in het warme land! You go, bunnies! Ik vind het een zeer nobel en effectief project!

Geef een reactie