Roei-update

Ik doe nog maar eens een roei-update… Dit keer een paar opmerkelijke ontdekkingen en – uiteraard – eigenaardigheden.

Sinds we de nieuwe roeitrainer hebben, doe ik programma 1. Een programma van 20 minuten, waarbij de weerstand naar de helft toe toeneemt en daarna weer af. Op 7 maart deed ik voor het eerst de hartslagmeter om en bleek mijn hartslag in rust 80 te zijn. In opperste inspanning 180. Dat laatste blijkt wat hoog, dus werd me aangeraden te proberen de hartslag rond de 160 te houden. Met uiteraard een flinke dip in de prestaties tot gevolg (grmbl).

Op 20 maart daarentegen maakte ik opeens een enorme sprong voorwaarts. Waardoor? Ik besloot eens wat harder aan de handgreep te trekken. Wat een verschil! (en ik had niet het idee dat ik er veel vermoeider door was).

Ik snap alleen geen hout van de scores op conditie. Die kun je meten door de hartslagmeter na de oefening a.h.w. 2 minuten door te laten lopen. A.d.h.v. de snelheid waarmee je hartslag daalt, wordt je conditie berekend. Hoe lager de score, des te beter de conditie. Die getallen jojoën echter maar wat op en neer en staan vaak haaks op mijn eigen welbevinden na afloop. Als iemand me daar nog eens iets over kan uitleggen: graag!

Verder erg tevreden over de vorderingen, zeker sinds die sprong van 20 maart 😉.

Geef een reactie