Rigby @ Slot Zeist

Slot_zeist Degemeente Zeist hield gisteravond zijn jaarlijkse nieuwjaarsborrel in hetplaatselijke slot. Sjiek de friemel natuurlijk en met een hoge opkomst. Des teleuker dat de gemeente in een aantal zalen totaal verschillende ‘cultureleexponenten’ van Zeist liet optreden. Dat ging van kamerkoren en coverbandjestot (excuseer mijn vooringenomenheid) een echtbandje als Rigby. En dat was dan nog maar de programmering van één van dezalen…

Rigby_13_2Rigby mocht twee keer een half uur spelen in een mooigevulde Trierzaal. Tijdens de tweede set hadden de geluidstechnicus en de bandde akoestiek van de zaal (en zichzelf 😉 meer onder controle dan tijdens deeerste, en klonk het (voor een niet-concertzaal) prima. Het was voor mij alweereen tijdje geleden dat ik ze voor het laatst zag optreden, dus ook voor mij waser een aantal verrassingen. Ik hoorde voor het eerst de uiteindelijke versievan Parade live, een nieuwe lezing van het verhaal achter Cheyenne, een fijnecover van Katy Perry’s Hot ‘n’ Cold (een gimmick die ze er, met steeds eenandere hit, wat mij betreft in mogen houden) en een gloednieuw liedje. Het vielme vooral op dat de nummers meer dan ooit bij elkaar leken te passen, en er eenechte ‘Rigby sound’ lijkt te ontstaan.

Dat belooft veel goeds voor het album, dat dit voorjaar zal uitkomen! Rigby_14_2

3 gedachten aan “Rigby @ Slot Zeist”

  1. Hoorde van “iemand anders” ook dat het zo bijzonder was, die gitaar met een strijkstok bespelen….. Jimmy Page ging hem heeeeeeeeeeel lang geleden al voor hoor.
    Voor jou geen 2e keer nodig,bgrijp ik?

  2. Ik had er graag bij willen zijn (woon op 10 min afstand van ’t Slot) maar was zooooo druk. Lig deze dagen nooit eerder dan 1 AM in bed! :S

    Chique dorp woon ik hè? 😉

Geef een reactie