Rigby: en gáááán!

Rigby_everything_must_go UPDATE 15 april: de clip bij Everything Must Go is vrijgegeven. Kijk bij \’Lees meer\’… Terwijl Parade nog stijgt in de 3FM Mega Top 50, worden de plannen alweer gesmeed voorde opvolger. Niets te vroeg, want de eerste Top 40-hit van Rigby heeft deandere hitlijsten inmiddels verlaten. Eerlijk gezegd denk ik dat er meer inParade had gezeten. Een paar keer was er immers een ‘momentum’ waarop goedmeegelift had kunnen worden.

Alleen al in januari en februari van dit jaar deed Rigby eenoptreden op Noorderslag/Eurosonic,inclusief een ‘instore’ bij Plato; verzorgde de band een optreden in De WereldDraait Door(voor een miljoen kijkers) en stonden ze in het voorprogrammavan de Kaiser Chiefs in de HMH. De promotie was dus prima in orde, maar helaaswas de single toen nog niet fysiek verkrijgbaar en werd de download niet onder de aandacht gebracht. Toen Parade desondanks in de Top 40en Single Top 100 stond en volop op rotatie was bij TMF en 3FM, bleef naar mijngevoel nét dat extra steuntje in de rug uit. Natuurlijk is het zeer zuiver ennobel van Universal dat ze Parade niet hebben opgekocht, maar als letterlijk Í¡lje concurrenten dat wel doen, zet je jeeigen bandje dus op achterstand.

Toch heeft Parade Rigby uiteindelijk meer ‘exposure’ opgeleverd dandebuutsingle Pass You By, wat gehonoreerd wordt met een plekje op de volgende Hitzone-compilatie.En ook de media-aandacht gaat gewoon door, want donderdag 23 april staat deband in het VPRO 3FM-programma 3VOOR12Radio Live, dat rechtstreeks wordtuitgezonden vanuit DeSmet in Amsterdam. Er isnog plaats op de gastenlijst.Gaat dat zien, nu ze nog in kleine zaaltjes spelen! 😉

Zoals gezegd: de volgende single komt eraan. Die zal zijntitel volledig waarmaken en de échte kickstart vormen voor de carriͨre vanRigby: everything must go! De single is vanavond om 21.30 uur en 22.30 uur voorhet eerst te horen in Carte Blanche,waar die ”“ uiteraard ”“ Remschijf is. Luistermaar… Half mei komt de single uit, en 5 juni volgt het gelijknamigedebuutalbum van de band.

En hier is de clip:

4 gedachten aan “Rigby: en gáááán!”

  1. ‘Broodje gezond’ oké, maar ‘lekker’? Dat wordt dan maar een saai broodje gezond vind ik hoor! Maarja, de dingen die ik erbij denk om er wel een lekker broodje gezond van te maken, zijn niet zo gezond…dus dan wordt het een lekker broodje ongezond…snappen we hem nog? Hahaha! Goed, al met al, je hebt oog voor detail meneer Schlosser. En het feit dat je erbij zet (en wat je er verder bijdenkt, zit tussen jouw oren… 😉 heeft zich blijkbaar als eerste tussen JOUW oren afgespeeld! Hahaha…

  2. *Van beiden is een heerlijke Gazpacho te maken!
    *Beetje verse munt erbij en je hebt een Griekse rauwkostsalade.
    *Van de tomaten een saus voor pasta en van de komkommer een ‘lintensalade’ voor erbij.
    *De komkommer in linten geschaafd en met de tomaten, om-en-om aan een touwtje geregen, maken, om je middel geslagen, een reuze trendy zomerrokje ( benieuwd waneer de Viva ermee komt)

    Pfff, je gelooft zeker niet meer dat ik echt een leven heb?!

Geef een reactie