Rigby @ De Radstake, Heelweg

Rigby_17Vanavond even wat cultureel antropologisch veldwerk gedaan. Rigby trad op in het regionaal populaire Achterhoekse uitgaanscentrum De Radstake. Dat deden ze in het kader van het door Stender-sidekick Jelmer georganiseerde Boerenbenefiet. De opbrengst van entree (€5,- per persoon) en drank (munten à €2,-) gaat naar Serious Request 2009.Omdat er toen wij aankwamen niemand bij de kassa zat, mochten wij van de uitsmijter gratis naar binnen. En hij rende nog achter ons aan om te wijzenwaar de garderobe was. Een gedenkwaardige avond was begonnen.

Toen wij aankwamen was er bij de aanwezigen al het nodige aan munten doorheen gejaagd en hing er een – laat ik zeggen – jolige sfeer. Op het podium paste de band zich – ogenschijnlijk zonder enige moeite – aan aanzijn publiek. Er werd bier gedronken, een folkloristisch Achterhoeks lied ingezet (en afgemaakt met hulp van gastheer Jelmer) en flink gelachen. Onder andere om Christon, die een ‘Steven Tylertje’ deed door door zijn pianokruk heen te zakken. De vanuit het publiek aangereikte barkruk bleek gelukkig niet nodig.

Rigby_18Werd er ook muziek gemaakt? Verdomd, ja! Het bandje ging lekker, de nieuwe leden zongen voor het eerst wat backing vocals en inhakend op het Serious Request-thema van de avond was nieuwe single One Song zelfs voorzien van een aangepaste tekst. Mooie geste! Mooie geste trouwens ook van 3FM om het nummer op zijn playlist te zetten. Daarmee is One Song de vierde airplayhit van Rigby op rij. Ja dat is mooi mooi mooi man! Bij het naar buiten lopen werd ons een collectebus van Serious Request onder de neus geduwd. Konden we gelukkig toch nog dat tientje kwijt.

2 gedachten aan “Rigby @ De Radstake, Heelweg”

  1. D’r was al heel wat voor nodig om het zover te laten komen maar, ik kan echt ook niet een keertje niet mee gewoon! (zie 2e alinea)
    Mensen proberen mij soms wel eens wat af te remmen door te zeggen dat niemand onmisbaar is in deze wereld….I REST MY CASE!

Geef een reactie