Reünie van ‘the class of 1982’

In mei vorig jaar zette Wendy Seebo deze foto op Facebook. Van mij, omringd door alle meiden van de 6e klas (nu groep 8 ) van onze lagere school De Woude in Ridderkerk. Het was 1982 en de foto is genomen tijdens onze afscheidsavond.

N.a.v. die foto ontstond het idee om een reünie te organiseren en gisteren, exact 35 jaar na die afscheidsavond, was het zover. Met sommige klasgenootjes van toen heb ik nog op de middelbare school gezeten, maar anderen had ik al 35 jaar niet gesproken.

Wat altijd heel bijzonder was aan die 6e klas, was het zachte karakter van de klasgenootjes. Altijd samen, ook buiten schooltijd, altijd voor elkaar klaarstaan. Volstrekte gelijkwaardigheid van iedereen ook, ongeacht herkomst. Een fantastische, zorgeloze tijd. Het verbaast me niet dat velen in verzorgende beroepen terechtgekomen zijn.

Tegen 15.00 uur toch wel een beetje spanning… zou het nog wel klikken? Maar vanaf de eerste seconde waren we weer dezelfde hechte groep als 35 jaar geleden. Er zit een heel leven tussen toen en nu en niet iedereen heeft evenveel geluk gehad op allerlei vlakken. Dat deed mij dan weer realiseren hoeveel geluk ik tot nu toe blijkbaar gehad heb. Gelukkig getrouwd met mijn eerste echte vriendinnetje, een heerlijk huis, goede gezondheid, voldoende werk, geen geldzorgen… Saai, bijna.

We hadden een taart laten maken met de oude klassenfoto erop en hebben gelijk een nieuwe klassenfoto gemaakt. En die reünie? Dat wordt wat mij betreft een terugkerend feestje!

Ook had ik het bandje gevonden van het playbackgedeelte van de afscheidsavond. Dat had ik voor de gelegenheid gedigitaliseerd. Mooie herinneringen!

 

Geef een reactie