Prada met ‘hypo’ naar dierenarts

Onze Prada heeft de middag weer doorgebracht bij haar vriendinnen van Dierenkliniek IJsselstein. Net op het moment dat we iedere geïnteresseerde – naar waarheid – vertellen dat ze de laatste week weer wat levendiger wordt, wat meer speelt en makkelijker op het bed springt (foei!), leek het haar een goed idee een ‘hypo’ te krijgen. Dat is een slechte reactie op een soort overdosis insuline. Daardoor kunnen poezen in coma raken en zelfs overlijden.

Gelukkig kwamen we er snel achter dat ze niet meer wilde opstaan en konden we haar met druivensuiker ‘bijbrengen’. Daardoor steeg de glucosewaarde in haar bloed van ‘onmeetbaar laag’ naar 1,7, maar dat moet ergens tussen de 6 en 9 zijn. Daarom zijn we toen gelijk met haar naar de dierenarts gegaan. Die raadde aan om haar te laten blijven, zodat ze haar bloedwaarden daar via een infuus weer op peil konden brengen. Bij het afrekenen zei ik nog gekscherend dat Prada waarschijnlijk de duurste poes van IJsselstein is. Dat beaamde de dierenarts volmondig… 🙀

Het ging weer beter met Prada sinds we vorige week woensdag begonnen waren met het medicijn om haar schildklierhormoonproductie te verhogen, waardoor de druk op haar nieren zou afnemen. Gezien de vorderingen die ze sindsdien maakt, slaat dat aan. Het lijkt er echter op dat deze verbetering ervoor zorgt dat ze, behalve meer schildklierhormoon, ook weer meer eigen insuline aanmaakt. En aangezien de dosis insuline die wij daar via de spuit aan toevoegen gelijk gebleven is, kan dat vanochtend voor een overdosis gezorgd hebben. Het goede nieuws is dus, dat het nieuwe medicijn zijn werk doet, met als bijkomend voordeel dat we de hoeveelheid insuline nu kunnen gaan halveren. Afhankelijk van hoe ze daarop reageert, kunnen we de dosis weer langzaam opvoeren, totdat we een nieuw optimum bereikt hebben.

Volgende week gaan we ook beginnen met een ander nieuw medicijn, wat de groeihormoonproductie moet indammen. In het allerbeste geval kan dat er zelfs voor zorgen dat ze over haar suikerziekte heen komt. Het zou fijn zijn als het kwartje ook weer eens de goede kant op valt, dus daar hopen we heel erg op. Om te beginnen natuurlijk voor Prada zelf.

Geef een reactie