Prada is 10!

Vandaag precies 10 jaar geleden werd Prada geboren op de boerderij in Frankrijk. Petra en ik hadden nooit aan huisdieren gedacht, maar toen we een paar weken daarna kennismaakten, stal ze ons hart. Zij en haar zusje Pixie. Op 7 juli 2007 kwamen ze naar Nederland.

Pixie moeten we al sinds begin 2012 missen, maar dat heeft onze liefde voor Prada verdubbeld. Ik ben altijd al een grote dierenvriend geweest, maar wist niet dat je zo veel van een dier kunt houden.

Ik zal de eerste zijn om het toe te geven: Prada is de koningin in huis. Regelmatig roept ze haar lakeien luidruchtig bij zich. Dat laat ik me met plezier welgevallen. Het is helemaal niet verkeerd om je eens aan een ander aan te passen. Ook niet (of zeker niet) als het om een dier gaat. Wat zeg ik? Prada is familie!

Ik ben heel blij dat ze altijd in en om het huis blijft en nauwelijks de straat opgaat. Behalve dan als we komen aanrijden met de auto. Dan komt ze ons halen. Sommige poezen dribbelen (alsof het lijf blijft stilstaan en alleen de pootjes bewegen); Prada galoppeert altijd op ons af. Dat is zo’n lief gezicht… ❤

Nog tien jaar erbij, dat zou fantastisch zijn. Want naar dit stilleven, dat zich elke dag op een meter van mijn bureau op mijn bureaustoel afspeelt, kan ik uren verliefd kijken…

Geef een reactie