Poster van Hoshi als statement

Hoshi is een getalenteerde Franse zangeres. Ik ben fan. Ook is ze openlijk onderdeel van de LHBTIQ+ gemeenschap. Dat zij tot die groep behoort en daarvoor uitkomt is natuurlijk helemaal prima. Althans, dat vind ik. Want je moet weten dat Hoshi, sinds ze op het podium met een van haar (vrouwelijke) bandleden zoende, de meest vreselijke bedreigingen toebedeeld gekregen heeft.

Afgelopen week deed Fabien Lecoeuvre, een Franse ‘muziekdeskundige’, in een radioprogramma nog even een seksistische duit in het zakje. Hij betoogde (ik vat het even voor je samen) dat hedendaagse popsterren niet meer om aan te zien zijn. “Neem nu Hoshi. Een enorm talent hoor, dat staat buiten kijf. Maar zou jij een poster van haar op je kamer hangen? Ze is doodeng. Laat ze haar liedjes aan mooie zangeressen geven.”

Uiteraard kreeg dit heerschap vervolgens Hoshi (“U bent om te kotsen”) en de halve artiestengemeenschap over zich heen, maar dit statement vind ik misschien nog wel het mooiste. Een copyshop heeft in Parijs wel degelijk een poster van Hoshi opgehangen, verwijzend naar deze Fabien Lecoeuvre (zijn naam kan niet genoeg beschimpt worden) en de tekst: ‘J’existe, et fuck le reste’. Die hoef ik niet te vertalen hè?

Geef een reactie