Porto Cervo en Porto Rotondo

Ook een meer bewolkte dag op Sardinië is een heerlijke dag. Vandaag hebben we met de auto de regio verkend.

Porto Cervo bijvoorbeeld. Het ‘Monte Carlo van Sardinië’. Omdat een colaatje er 8 euro kost (en mijn biertje 11), maar ook vanwege de haven vol onbetaalbare jachten. Zoals je op de foto kunt zien, waren wij blijkbaar buiten het seizoen daar, óf was iedereen nét aan het ‘aqua-flaneren’.

Porto Cervo schijnt te zijn aangelegd door een Arabische prins en volledig te zijn gericht op toeristen/gluurders. Niets authentieks dus, maar wel erg leuk. Met veel kleine winkelcentra vol loslopende kunst, hebbedingetjes voor de rijken, juweliers, tasjeswinkels en eettentjes.

Heerlijke pizza’s gegeten op het openluchtterras bij Pizzeria Myrto. En als het ons bevallen was, of wij dan ook zouden willen vermelden dat wij geholpen waren door Oteria? Dat wilden wij wel hoor!

Porto Rotondo is ook een mooi plaatsje. Om de zoveel meter staat daar een bord waarop met naam en toenaam de bewoners van de straten vermeld staan: de poezen. Geen random foto’s van internet, je komt ze ook echt tegen. Erg grappig.

Ook mooi: de houten klokkentoren met een duizelingwekkende wenteltrap erin. Alsof de klok er steeds met de hand geluid wordt. Maar toen wij er waren, hebben we geen geluid gehoord…

Geef een reactie