Petite Minette #RIP

Toen ik vanavond in de hangar was, miste ik Petite Minette. Die naam had ze van oudsher, maar ze was inmiddels de oudste van het stel. Ik ben nog om het gebouw heen gelopen om te kijken of ik haar ergens zag. Dat was niet het geval. Ik had er geen goed gevoel over, maar hield mezelf voor dat ze op jacht was in de omliggende velden. Ze had al jaren geen tanden meer, maar jagen kon ze nog als de beste. En ze at trouwens ook nog gewoon brokjes. Haar tong stak wel vaak uit haar mond, omdat er geen tanden meer waren om hem tegen te houden 😸

Enfin, net zoals ik voel jij hem ook al aankomen: ik hoor net dat ze haar vanochtend gevonden hebben. Ze had een rustig plekje opgezocht om te overlijden. Van ouderdom, dat is al een hele luxe op een boerderij.

In het begin was ze heel schuchter en op zichzelf, maar ze was inmiddels alweer jaren juist erg aanhankelijk. Ze was altijd de eerste die naar me toe kwam als ik in de hangar aankwam. Juist daarom viel het me op dat ze er vanavond niet was. Precies twee weken geleden zag ik haar voor het laatst, de lieverd. Toen maakte ik deze foto. Ik ga haar heel erg missen. Dag lieve Minette… 😿

Geef een reactie