Paella onder het Balcón

Foto’s van Peet en mij aan het zwembad of op het strand heb ik je de afgelopen dagen graag bespaard . De blaftyfus had wat mij betreft trouwens de afgelopen dagen ook achterwege mogen blijven en had zich ook niet per se vooral ’s nachts hoeven manifesteren. Maar hey, we zitten wel lekker in Zuid-Spanje, dus geen klachten van deze kant .

Hooguit dan over het feit dat dit onze laatste avond is hier, maar ook die hebben we weer heerlijk besteed. Ik had Roeland Loosen al nooit op een slecht advies betrapt, maar zijn suggestie om paella te gaan eten bij Restaurante Rey Alfonso, direct onder El Balcón de Europa in Nerja paste helemaal in dat rijtje. Voortreffelijk van smaak en met een fenomenaal wijds uitzicht.

Behalve om lekker te eten was dit ook een prima avond om het fotogenieke Nerja op wat toeristische kiekjes te zetten. Waaraan ik zou willen toevoegen: #nofilter.

Morgen, nadat we nog even van ons zwembad genoten hebben, gaan we nog één keer naar Nerja, voor een lunch ‘op stand’ bij Restaurante Oliva. Het restaurant van de Spaanse topkok Carlos en zijn Nederlandse vrouw Kim. Wij hadden hen 7 jaar geleden leren kennen toen wij geboekt hadden bij Hotel Los Caracoles in Frigiliana, wat zij uitbaatten. Toen al was de fantastische en originele keuken van Carlos ons opgevallen. Via comments bij recensies was ik erachter gekomen dat zij voor zichzelf begonnen waren en ik had al verschillende vrienden die in Nerja op vakantie gingen, geattendeerd op Restaurante Oliva. Nu wordt het onze beurt voor de officiële kennismaking.

UPDATE: Wát een geweldige ervaring! Nog dezelfde originaliteit in combinaties, smaken en presentatie. Niks mis met tapas, maar dit is hogeschooleten. Als ik deze vakantie één tip aan je kwijt mag, laat het dan Restaurante Oliva zijn. We hebben Carlos niet meer gesproken, maar die was druk in de keuken natuurlijk.
We hebben rustig de tijd kunnen nemen voor de lunch, want ons vliegtuig gaat pas om 19.40u. Lekker lang genieten dus!

Geef een reactie