Oude opnamen in de nieuwe wereld

AkaiHet is niet de eerste draaitafel met USB-aansluiting, maar de ATT10U van AKAI is niet duur (€169,-) en ziet er erg lekker uit! (overigens lijkt hij erg veel op deze KoolSound, zie ik na wat rondneuzen; die is her en der nog €30,- goedkoper dan de AKAI ook…).

Voordeel van dit soort apparaten is natuurlijk, dat je die rechtstreeks op je computer kunt aansluiten, zonder tussenkomst van een versterker of mengpaneel. Dat maakt het digitaliseren van je vinylcollectie nog makkelijker. En er wordt ook nog eens software meegeleverd, waarmee je krassen en ruis kunt verwijderen. Bovendien heeft het apparaat pitch control en een reverse-functie, zodat je je platen ook achteruit kunt afspelen. Altijd handig… (?!?!?). Ik heb er bijna spijt van dat ik pas een Technics SL-1200 gekocht heb (bijna dus hͨ?).

PlusdeckMisschien nog wel méér ‘oldschool’ is de mogelijkheid je oude cassettebandjes direct op je computer te zetten, bewerken en op cd branden. Dat kan o.a. met pc-cassettespeler Plus Deck 2. Je hangt ‘m in je computer alsof het een dvd-brander is, en gÍ¡Í¡n. Heeft een mooi design en kost ook niet zo heel duur, qua financieel geld, portemonnee-wise: rond de €140,-.

Toch heb ik deze apparaten nog niet in huis. En nee, ze worden me ook niet opgestuurd omdat ik dit geschreven heb 😉

Eén gedachte over “Oude opnamen in de nieuwe wereld”

  1. Tja…. wat moet het heerlijk zijn geweest… overigens had ik ongeveer dezelfde lijstjes in mijn hoofd, mocht ik gegaan zijn. Dus fijn dat je mij een gedetailleerd verslag hebt bezorgd van wat ik gemist heb. Overigens heb ik wel het een en ander op tv gezien en met name van Patrick Watson was ik erg onder de indruk. Als ik me niet vergis, komt hij dit najaar nog in Paradiso, zeker gaan dus!

Geef een reactie