Op Sardinië!

Onderweg van het vliegveld naar onze eerste bestemming op Sardinië gelijk kennisgemaakt met de voornaamste verkeersregels op het eiland. Op de meeste rechte stukken weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/h, het bord ‘einde 50’ (dan mag je 90) luidt meestal de komst van een aantal haarspeldbochten in en het bord ‘verboden in te halen’ (met bijbehorende doorgetrokken streep) is naar eigen inzicht te interpreteren. Nuttig om te weten!

Ons appartement (nummer 213, uiteraard) bevalt zeer. We gaan het hier – en hier in de buurt – goed uithouden de komende dagen, dat weet ik nu al!

Overigens hebben we op onze eerste middag hier ook al twee keer kennisgemaakt met het goede vertrouwen van de mensen op Sardinië. Eerst heerlijk geluncht in een plaatselijke broodjeszaak (en daar in het kader van ‘do as the locals do’ een biertje van Sardijnse makelij bij gedronken). Bleek je daar – zoals op veel plekken, is inmiddels gebleken – niet te kunnen pinnen. Dan laten ze je dus op je gemak even een bezoek brengen aan de bank om cash geld te halen.

Vervolgens boodschappen gedaan in de aanpalende supermarkt. We hadden geen kleingeld meer voor in het karretje en wilden bij de kassa even een briefje omwisselen. Krijgen we gewoon een euro van de kassière. ‘Breng zo maar terug’. Ik hou wel van die instelling. You get what you give, daar ben ik van overtuigd.

Geef een reactie