Op het verkeerde spoor

Eetafspraak met vrienden in Amsterdam. Wij hadden het nobele idee om met het openbaar vervoer te gaan. Lopen naar de bushalte, dan de bus naar Utrecht CS, vervolgens de trein naar Amsterdam CS en van daaruit nog even lopen. Alles bij elkaar een reis van 1 uur en drie kwartier (met de auto is het een half uur).

Heerlijk gegeten bij het beste Thaise restaurant van Nederland (Bird), daarna nog wat nagepraat en vervolgens weer op weg terug.

Toen we al in de trein naar Utrecht zaten, werd omgeroepen dat die niet zou vertrekken omdat er een schip tegen een spoorbrug gevaren was (correctie: later bleek een te hoge vrachtwagen de onderkant van de brug geramd te hebben). We besloten via Amersfoort te reizen en hoorden op het perron omroepen dat ‘alle beperkingen naar Amersfoort zijn opgelost’. Niettemin werd die trein gecanceld.

In de OV9292-app werd inmiddels aangegeven dat reizen naar Utrecht weer mogelijk was. Maar helaas bleek op dat perron aangekomen dat dat niet het geval was. Het idee was toen om via Schiphol te reizen. Die trein stond klaar op weer een ander perron, maar de deuren gingen niet open. Sterker nog, er stapten net allemaal mensen uit. We liepen naar de conducteur, maar die zei dat deze trein, ondanks de omroepberichten en berichtgeving op de borden niet naar Schiphol zou rijden. “Ik heb net allemaal mensen laten uitstappen.” Die mensen stonden nog niet buiten, of alle deuren gingen open. “Oh, blijkbaar gaan we toch rijden…”

Dat deed ‘ie, en hij kwam om 21.18 aan op Schiphol. Eén minuut later vertrok de trein naar Utrecht, twee sporen verderop. Ondanks een sprint van Olympische proporties zagen we nog net de achterlichten.

Nu dan maar een half uur wachten op – hopelijk – de trein naar Utrecht. Daarna – hopelijk – de bus naar IJsselstein (20 minuten overstaptijd) en dan – op zeker – het laatste stukje lopen naar huis.

Moraal van het verhaal: al is de brandstof nog zo duur, het openbaar vervoer is nooit een serieus alternatief…

Update: 23.25 het huis binnengestapt, drie uur na de oorspronkelijk bedachte vertrektijd…

Geef een reactie