One Song Serious Request-anthem 2009

3fm_serious_request

Goede verstaanders hebben er hier en daar al naar kunnenhoren hinten, maar One Songvan Rigby is door de dj’s van 3FM verkozen tot ‘anthem’ van Serious Request2009.Dat houdt niet alleen in dat het liedje, met een iets aangepaste tekst (eeniets aangepaste tekst? Oh, vandaar…) vanaf 5 december te horen is in de radio- en tv-promo’s voor het evenement,maar ook dat de complete opbrengst van de single ten goede komt aan hetSerious Request-thema van dit jaar: de strijd tegen malaria. Immers: voor elkekeer dat het liedje wordt aangevraagd (Í €5,-) kan een klamboe gekocht wordenwaaronder vier mensen veilig kunnen slapen. Zo kan één liedje vier potentiëleslachtoffers voorkomen.

Rigby_one_songHet is debedoeling dat de single, voorzien van een nieuwe hoes, prominent inentertainmentwinkels komt te staan en uiteraard kan die ook worden gedownload.Als dat massaal gebeurt, levert dat Rigby geen cent op, maar het Rode Kruis deste meer. Met een beetje mazzel sleept de band er een dikke hit uit, en geloofme: daar nemen ze met liefde genoegen mee. Het moet toch geweldig zijn als dehele Grote Markt in Groningen het nummer meebrult, wanneer Rigby het livespeelt op het moment dat de dj’s het Glazen Huis verlaten? Of dat deOosterpoort in diezelfde plaats op 16 januari ontploft als het liedje wordtingezet tijdens het Noorderslag-optreden van de band?

De doorbraak, waar al anderhalf jaar keihard aan gewerkt wordt, lijkt er nuécht aan te komen. De huisband van De Wereld Draait Door, die dit najaar ookhet voorprogramma van Moke doet, is er klaar voor.

Geef een reactie