Nieuwjaarswens 2023

Lieve vrienden,

Of ik altijd in Romagne (Frankrijk) ben. En dan vooral bij ‘die poezen op de boerderij’. Dat vragen mensen mij vaak. En het antwoord is dan ‘nee’, gevolgd door ‘helaas’ . Maar we zijn er wel zo vaak mogelijk. Zeker het afgelopen jaar. We hadden namelijk wat in te halen van de twee jaren daarvoor. U weet wel… Toch kijk ik ernaar uit om de komende jaren ook weer eens andere delen van Europa (de wereld?) te gaan verkennen.

Er viel het afgelopen jaar sowieso weer veel te genieten. En dat doen we graag. Zonder van dit bericht een zakelijk uithangbord te willen maken, ben ik er trots op dat 2022 een recordjaar was voor mijn bedrijf. Dank aan al mijn werknemers voor hun inzet! En aan mijn opdrachtgevers natuurlijk, die al dat genieten mede mogelijk gemaakt hebben. En minstens zo belangrijk: dit stelde ons mede in staat om onze Prada te voorzien van de best mogelijke zorg, want dat verdient onze oude dame. Het is niet iedereen gegeven dat te doen, en ik moet niet denken aan de afwegingen die je dan moet maken. Ik realiseer me regelmatig dat veel mensen het minder hebben dan wij. Dat niet alles vanzelfsprekend is. Dat hard werken helpt, maar dat geluk ook een rol speelt.

Ik vind mezelf een geluksvogel. In 2022 was ik 26 jaar getrouwd met Peet (dat was ook dit jaar een mooi feestje), Prada is al 15,5 jaar bij ons (óók elke dag een feestje), ik ben gezond (op een nasty griep begin november na, maar nog geen corona gehad), en we wonen alweer bijna twee jaar heerlijk in IJsselstein, met Romagne als geweldige uitvalsbasis. Ver genoeg weg, maar toch dichtbij. Wat ‘dichtbij’ betreft: ik creëer meerdere geluksmomentjes per dag door simpelweg naar het raam te lopen en te genieten van ons uitzicht op de ‘Grootste Kerstboom’ ter wereld. Geluk zit soms ook in hele grote dingen . We zijn een paar weken geleden trouwens ook in die kerstboom/zendmast geweest en ook daar werd ik heel blij van.

Ik hoop dat iedereen die dit leest in 2023 óók als een blij ei over de aarde mag stuiteren. Daar wordt het volgens mij een stuk gezelliger van. Eerst nog even afwachten wat de jaarwisseling brengt, want wát een gemiste kans dat het vuurwerkverbod van de afgelopen twee jaren niet gewoon gehandhaafd is! On a positive note: wij zien hier op de 9e etage het (sier)vuurwerk van alle steden en dorpen in de omgeving. Wat me eraan herinnert dat ik de luchtroosters nog dicht moet doen, want kruitdampen hebben de neiging om op te stijgen (en niet bij de 8e verdieping te stoppen).

Ik wens je voor 2023 een goede gezondheid, alle geluk en een brede glimlach. Want zoals mijn vader al zei: daar bereik je het meest mee.

Geef een reactie