Nieuwjaarswens 2022

Lieve vrienden,

Wie had eind vorig jaar verwacht dat we er nu nog in hetzelfde schuitje zouden zitten? Daar kun je je natuurlijk heel druk om maken – en veel mensen hebben daar ook alle reden toe – maar daar verandert niet veel mee. Wij laten het maar een beetje over ons heen komen, doen wat we kunnen (en dat is gelukkig nog heel veel) en maken er het beste van. Bijvoorbeeld door onze vrienden in de horeca te ondersteunen en regelmatig eten bij hen te bestellen. Wij eten graag in restaurants, maar met ons eigen onderkomen is ook niets mis. Zeker niet sinds we begin dit jaar verhuisden naar een prachtig appartement in IJsselstein. We voelen ons er vanaf het eerste moment thuis en zijn hier dus graag. Da’s mooi meegenomen als je binnen moet blijven 😉

Gelukkig hebben we hier vandaan een prachtig uitzicht op ons eigen stadje en op vele steden hier omheen. Bij helder weer kunnen we zelfs de skyline van Rotterdam zien. En dichterbij, in onze ‘voortuin’, straalt trots De Grootste Kerstboom. Ik word er blij van als ik ernaar kijk, dus dat doe ik vaak.

Peet en ik zijn het afgelopen jaar, door lockdowns en onze verhuizing, letterlijk en figuurlijk dichter tot elkaar gekomen dan ooit. Dat voelt goed. Gelukkig maar, want we zijn inmiddels 25 jaar met elkaar getrouwd. We vermaken onszelf en elkaar prima, en pakken graag af en toe een megaprojectje aan om de tijd nuttig te besteden. Zo heb ik de afgelopen twee jaar alle korte en lange artikelen die ik deze eeuw als ‘entertainmentjournalist’ geschreven heb, verzameld op www.wernerbros.biz. Als ik van tevoren had geweten dat dat om duizenden stuks zou gaan, was ik er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Zalig zijn de onwetenden. Gelukkig wist ik dat niet op voorhand, buffelde ik door en staat er nu een prachtig historisch archief waar ik trots op ben.

Naast liefdewerk oud papier waren er gelukkig ook mensen bereid om te betalen voor mijn arbeid en heb ik, zelfs nu, een topjaar achter de rug. Met wat nu al in de agenda staat voor 2022, weet ik dat ook dát een mooi jaar wordt. En ik laat me uiteraard nog graag verrassen…

Kort en goed: ik kijk met vertrouwen vooruit. Want dat is ‘where the action is’. Terwijl we gas geven richting 2022, verdwijnt 2021 langzaam in de achteruitkijkspiegel. Ik hoop je snel weer te zien!

Geef een reactie