Nieuwe bank (doe er maar twee…)

BankDit weekend hebben we een nieuwe bank gekocht. Want aan ons zal het niet liggen als het economisch slechter gaat. Onze filosofie is altijd: als iedereen normaal blijft doen en niet in paniek raakt, zal het allemaal wel loslopen. En dus kopen wij een nieuwe bank als (wij vinden dat) er een nieuwe bank nodig is. (Zie bijgaande pikzwarte foto van de Trendhopper-site, waarop je dus precies NIETS kunt zien van hoe mooi de bank is…)

FortisToch komt het natuurlijk wel een beetje dichterbij als, in het weekend dat Amerika besluit een miljardeningreep te doen om de economische malaise te beteugelen, in Nederland Fortis op kiepen blijkt te staan. Temeer omdat Fortis vorig jaar ABN Amro heeft overgenomen. ‘Onze’ bank, zeg maar. En nu lees ik, terwijl ik research zit te doen voor dit logje (ja, ik neem alles serieus…) dat Fortis ABN Amro gaat verkopen aan ING. Naar verluidt voor €10 miljard, minder dan de helft van de €24 miljard die Fortis er vorig jaar zelf voor neertelde. Geen idee wat daar dan weer de gevolgen van zijn voor ons, de rekeninghouders. En dus praten Peet en ik vanavond over wat we zullen doen: overstappen naar een andere bank (de tweede keer dus dit weekend), of vasthouden aan plan A: doen alsof er niets aan de hand is? Wij staan open voor suggesties…

12 gedachten aan “Nieuwe bank (doe er maar twee…)”

 1. Ja hoor, ook de meester van de clichés heeft een boek geschreven. “Muziekkenner” Ekdom gaat zijn hersenspinsels met ons delen. Muziekkennis die hij in ieder geval niet met ons deelt in de zogenoemde freaknacht van Radio 3. In dat programma roept hij alleen voor de duizendste maal zijn kreten, en draait een “speciale” track van een Arcade verzamelaar. Je weet wel, dat label waar alle doodgedraaide shit op terecht kwam. En hij zeikt en passant nog een aantal luisteraars af, iets waar ze bij 3 overigens goed in zijn. Ook in het programma Arbeidsvitaminen kan hij zich niet profileren. Eén vrije keus per uur. Wàt een dj. Dat Rob Stenders een boek schrijft over zijn bijna 25 jaar als radiomaker (wassie kapot dan?), kan ik begrijpen. Die man heeft ook wat te vertellen. Maar wat gaat Ekdom ons meedelen?. “Ik ben Gerard, dertig jaar, en ik draai al zéven jaar uitgekauwde liedjes”. “Mijn programma is zó populair, dat het met een derde ingekort is”. Rot toch op!!! Zoals Henk Spaan jáááren geleden al riep, “vuilnisman, mag deze zak ook mee”.

 2. Hé Lebwog,

  Ik geef een mening, en draag nog argumenten aan ook. Ik begrijp best dat dat in het hoofd van sommigen kortsluiting teweeg brengt. Omdat zij het niet met die mening eens zijn, komen ze dan met de term “azijnzeiken”, en een stupide lachballetje. Lees mijn eerste reactie nog eens goed. Alles wat er staat is waar.

 3. Blijft azijnzeiken Bonker ;-( En gelukkig blijf jij je blaas volhouden, en staan weer de beste stuurlui aan wal! (btw is ook een mening, en waarschijnlijk ook nog eens goed onderbouwt)Al eens gestreden tijdens een pop kennis quizje tegen Ekdom….nee ….doe eens mee dan! Gelukkig dweept hij niet met zijn kennis zoals anderen dat op een nogal pedante manier kunnen doen en geeft hij precies genoeg info zodat jij het met je volle blaas net niet aan kan….( sorry Werner voor bovenstaande)

 4. De nogal simpele mededeling “blijft azijnzeiken Bonker” is een mening. Enige vorm van onderbouwen mis ik echter. En nee, ik heb nog nooit een popkennisquiz tegen hem gespeeld. Zou overigens wèl een goede kans op de overwinning maken. Waar kan ik me aanmelden? Dat hij niet dweept met zijn vermeende popkennis, is goed te verklaren. Dwepen is namelijk het “overdreven en nadrukkelijk bewonderen” (van anderen dus). Blijft dus staan dat een boek van Ekdom, om de al door mij gegeven redenen, nogal overdreven is.

 5. Sjezus en ook nog pedant (zoek ook hier even de verklaring van op)!! Bonker, jij maakt vrienden! Btw ik denk niet dat we het boek naar je hoeven op te sturen, staan nl geen plaatjes in (in het boek van Stenders wel)!?
  PS Lees je eigen stukje nou eens even terug…..dan lees je dat het kant nog wel slaat en je totaal niet weet waar je het over hebt!
  PS En gelukkig ben je ook niet van de vooroordelen ( en ga nu weer niet vragen waar ik dat op basseer want dan heb jeje stukje weer niet terugggelezen) !
  PS Werner als je wilt dat ik stop ….zeg het maar!
  PS Hoe schrijf ik ook alweer pedant 😉

 6. De term pedant, eigenwijs, is anders prima op jou van toepassing Robje. Lezen is ook al niet je sterkste kant. Immers in het stukje van Werner staat toch ècht te lezen; “Mét foto’s’, vermeldt de uitgeverij trots”. Overigens is het een rare aanname van je, dat ik een boek alleen zou willen hebben als er plaatjes in staan. Overigens schreef je pedant (toevallig ?) goed. Daarentegen baseer, wal en teruggelezen niet. Maar blijf vooral over mensen schrijven, zoals je hierboven over mij deed. Zal je het ver schoppen vrind.

 7. He Bonker (voornaam? misschien eenlinkje volgende keer weten wij ook met wie we van doen hebben) op welk landelijk station draai jij je muziek ook alweer? Ok die was onder de gordel maar hoe zit dat dan met die balk en die splinter ( is een gezegde, weer ff zoeken) Het heeft met verwijten te maken!
  PS Die ‘plaatjes’ zijn misschien ironisch bedoelt!
  PS en van mensen die er niet zoveel verstand van hebben ben je wel degene die het langst volhoudt!
  PS Ben benieuwd wat jij in deze wereld al bereikt hebt!?
  PS Of ken je Ekdom en heb je het boek samen met hem geschreven!
  PS Pop kwis …..eerst ff bij Paul Rabbering beginnen voordat je met de grote jongens mee mag doen.
  PS Werner als ik dit echt leuk begin te vinden moet je me even bannen! 😉
  PS Die lokale waar je bij zit …..welke frequentie ook alweer!?
  PS Bonker…….nu jij weer!

 8. Robje,

  Begin me een beetje te ergeren aan de neerbuigende taal van je. Wat nou “van mensen die er niet zoveel verstand van hebben” en “voordat je met de grote jongens mee mag doen”. Jij weet helemaal niet waar ik wel, dan niet verstand van heb. Het zal je verbazen, maar dat heeft niets te maken met muziek draaien op een landelijk radiostation. Daarvoor is het bezitten van enige kennis namelijk geen voorwaarde. De te draaien muziekjes worden je opgedragen. En voor de eventuele inhoud van het gesprokene is er een redactie en een producer. Een redacteur die jij overigens ook goed kunt gebruiken, getuige je antwoorden hierboven. Ik heb nog nooit zoveel postscripta in één stukje tekst voorbij zien komen. Als jij nou een cursus Nederlands schrijven doet, gaan we het daarna weer over de inhoud hebben.

 9. Neerbuigende taal….. (lees eerst eens even je eigen stukje, over Ekdom, waar je mee begonnen bent!!!!!Wederom diezelfde balk met diezelfde splinter! Inhoudelijk kom je niet echt veel verder dan het nu op het persoonlijke vlak te gooien (iets waar je dus zelf mee begonnen bent!)
  PS De suggestie waarin jij zegt dat je geen ENIGE kennis hoeft te hebben om op een landelijk station te draaien maakt weer dat je heel veel ‘vrinden’ overhoudt!
  PS En stop eens met anoniem! reageren!
  PS Ben bang dat Iwan zich een ongeluk tikt elke morgen!

Geef een reactie