Nieuw badkamermeubel

Misschien weet je nog dat vorig jaar onze glazen douchewand in honderdmiljoenmiljard stukjes uit elkaar sprong. Met een enorme klap. Op zondagochtend om 6:30 uur. Wij weten dat in elk geval nog wel. En onze buren ook.

Bij het plaatsen van de nieuwe glaswand, die uiteraard niet in de houders van de oude paste, moesten nieuwe gaatjes geboord worden. Altijd spannend, in een badkamer. Uiteraard werd daarbij, zoals verwacht mocht worden, een waterleiding geraakt. Gelukkig geen aanvoerleidingen, wat bijvoorbeeld douchen onmogelijk gemaakt had, maar een afvoerleiding. Sindsdien hadden we, nadat we het fonteintje in het naastgelegen toilet gebruikt hadden, een plasje water in de badkamer, onder het vers geboorde gat.

Simpele oplossing: dat fonteintje niet gebruiken. Ik had de knop van de kraan zelfs vastgetapet, zodat ook ons bezoek zich niet kon vergissen. Toch was dat onze eer te na en we besloten de lekkage te laten verhelpen. Dat zou vanuit de badkamer kunnen óf vanuit het toilet. Sowieso moesten er dan tegels weggehakt worden en daar hadden we geen reserve exemplaren van. Daarmee was de keuze om vanuit het toilet te (laten) werken snel gemaakt. Want je zult je afvragen: hoe moeilijk kan het zijn om dezelfde witte tegels bij te kopen? Nou, heel moeilijk dus. Er blijken namelijk wel 1000 kleuren wit te zijn. Dan kun je er maar beter voor kiezen om die tegels te vervangen door iets heel anders. Zo’n contrasterende strook zie je op toiletten tegenwoordig wel vaker. We kochten gelijk een nieuw fonteintje en daarmee zouden we in één klap klaar zijn. Dachten we.

Totdat we ons bedachten dat we, als we toch werkmensen over de vloer hadden, hen gelijk een nieuw badkamermeubel konden laten installeren. We wilden toch al graag van die ene wasbak af, en die ene lade daaronder. Want er is altijd wel iemand (ik noem geen namen) die net in die lade moet zijn als jij je aan het scheren bent. Of andere complexe sanitaire handelingen. Liefde is: ieder een eigen wasbak, dachten wij nog, en dus begon de tocht langs sanitairzaken. We moesten uiteraard ook nieuwe kranen en wilden weer een mooie grote spiegel. Missie – uiteindelijk – geslaagd, en we zijn nog steeds getrouwd!

Voordat een lang verhaal nog langer wordt: de klus is geklaard! Voor-, tijdens- en nafoto’s:

Geef een reactie