Nagekomen berichten 1

Wachtend op het vliegtuig naar Sydney schieten allerlei dingen te binnen die ik hoorde of zag tijdens onze dagen in Port Douglas, en nog wilde delen. Bijvoorbeeld over The Gatz Balancing Rocks langs de Captain Cook Highway tussen Port Douglas en Cairns…

Dat is – uiteraard – geen natuurfenomeen. Iemand is op zo’n strandje met zwerfkeien ooit begonnen wat stenen op elkaar te stapelen, en dat kreeg al snel navolging. Op een gegeven moment stond het hele strandje vol torentjes en volgde, zoals dat tegenwoordig gaat, een hype via Instagram.

Omdat het strandje vlak langs de doorgaande weg ligt, ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties met plotseling afremmende of invoegende toeristen. Daarom gooit de gemeente de torentjes regelmatig weer om, met als enig gevolg dat nieuwe bezoekers nieuwe bouwwerkjes komen maken. Het zou me niet verbazen als het nog eens tot een stapelverbod komt. Tot die tijd vind ik het een mooie aanblik!

Wij kwamen een aantal keren van en naar excursies langs deze plek, maar de buschauffeur stopte er nooit, vanwege het potentiële gevaar. Fair enough. De foto komt dus van internet.

Een ander ding dat ik nog wilde delen gaat over boemerangs. Dat is van oorsprong geen speelgoed, maar een wapen. Eergisteren vertelde de Kuru Yalanji ons, dat als de boemerang bij je terugkeert, je een slechte jager bent. Het ding is namelijk – afhankelijk van de grootte – bedoeld om vogels uit de lucht te halen of de benen van een springende biefstuk (a.k.a. kangoeroe) te breken 😪. Als je de boemerang terugkrijgt, heb je je doel gemist…

Geef een reactie