Naar Alghero!

Vandaag hebben we ons appartement in Baja Sardinia verlaten en zijn we doorgereden naar onze tweede bestemming: Alghero.

Maar eerst maakten we op driekwart van de reis een tussenstop in Sassari, de op een na grootste stad op Sardinië. Een plaats met een aardig, middeleeuws centrum, waar wij o.a. een kerk troffen (joh!). Op het plein waar wij lunchten, stond – vlak vóór het Palazzo della Provincia – een beeld van Vittorio Emanuele II. Hij was de derde koning van het verenigde Italië, dat later een republiek werd.

Na het slingerweggetje dat ons van Baja Sardinia naar Sassari gevoerd had, was de route daar vandaan naar Alghero een verademing. Die weg – naar Sardijnse begrippen een snelweg – kwam in de buurt van een provinciale weg in Nederland. Met dien verstande dat de Sardijnen de snelheid van onze snelwegen aanhielden. Is kamikaze een Italiaans woord?

We verblijven in Alghero in een hotel aan zee, met uitzicht op de baai. De kust is hier rotsachtiger dan op ons vorige adres en de strandjes zijn minder idyllisch, maar we gaan ons hier twee dagen prima vermaken.

Vanmiddag hebben we de haven en de oude stad al verkend, die wij mooier vonden dan het middeleeuwse centrum van Sassari. Alghero was een etappeplaats bij de start van de Giro d’Italia en dat is nog duidelijk aan de versierselen te zien. Overal hangen nog roze velgen of hele roze fietsen, vaak nog eens opgeleukt met andere roze versierselen, zoals linten of bloemen. Her en der hangt zelfs de roze was buiten en veel gebouwen zijn ook nog roze uitgelicht.

Uitzicht vanuit ons hotel op het oude deel van Alghero, vóór en na zonsondergang…

Geef een reactie