My first maïsoogst

Romagne_maisoogst_1Al ruim 30 jaar kom ik jaarlijks (liefst meerdere keren) in het Noord-Franse Romagne-sous-Montfaucon, en al bijna even lang werk ik metveel plezier op de boerderij van mijn vriend Philippe. Koeien melken, graanoogsten, stallen uitmesten, land bewerken, dieren verzorgen.. been there, done that. Maar nog nooit was ik aanwezig bij de maïsoogst, simpelweg omdat die altijd buiten mijn vakantieperiodes plaatsvond. Meestal valt de maïsoogst eind september, maar door het warme weer dit jaar een paar weken eerder.

Omdat ik hier toch ben, heb ik er foto’s van gemaakt. Veel foto’s. Maar onderstaande zes vatten “van links af met de klok mee” een maïsoogst aardig samen (klik erop voor een vergroting)…
Romagne_maisoogst

3 gedachten aan “My first maïsoogst”

  1. De koeien uitmesten, de stallen oogsten, graan melken… en wil het je toch eens zien doen… waar blijven die foto’s daarvan….en waarom heb ik het idee dat ik de fles Cognac(ook Frans) even moet wegzetten 🙂

Geef een reactie