Muziektip: Yeal Naim

Yael_naimIn augustus was ik in Frankrijk en hoorde ik in een winkel een lief liedje dat direct mijn aandacht trok. Ik dacht dat ik Feist hoorde, of Colbie Caillat. Het enige wat ik zeker wist, is dat de zender Europe 2 aanstond. Terug in Nederland achterhaalde ik via de playlist op internet dat het New Soul moest zijn geweest, van Yael Naim. Zij werd 29 jaar geleden geboren in Parijs, maar heeft Tunesische ouders en groeide op in Israͫl. Ik ben New Soul gelijk in mijn radioprogramma gaan draaien en tot mijn (positieve) verbazing is het nu ook in Nederland uitgebracht. Ik ben een intensieve lobby gestart en Radio 1 heeft het inmiddels opgepikt.

Yael_naimcdHet titelloze tweede album van Yael Naim is sinds deze week ook uit in Nederland. De cd bevat 13 liedjes, gezongen in het Engels, Frans en Hebreeuws, waaronder een cover van Britney Spears’ Toxic. Tijdloze schoonheid in het rijtje Tori Amos, Fiona Apple, de genoemde Feist of Colbie Caillat.

Op deze site zijn drie clips van Yael Naim te bekijken. (Hier had natuurlijk zo’n spiffy YouTube-beeldschermpje moeten staan, maar kan iemand nog eens een poging doen me dat uit te leggen?)

2 gedachten aan “Muziektip: Yeal Naim”

 1. poging 1 qua uitleg… De Jip en Janneke versie:
  Rechts van het joetjoep clipje staat een verhaal dat begint met ‘object width…’.
  Copie en paste dat verhaal in je log (binnen de html tab, zit naast bericht opstellen tab)
  Nu bestaat er een kans dat de clip formaat/grootte een tikkie te breed is voor jouw log.
  Misschien past ie m aan.
  Zo niet dan zijn er 2 opties… colom verbreden of grootte van clipjevenster aanpassen.
  Euh…daar moet je me dan maar even voor bellen. 😉

Geef een reactie