Moke @ Het Paard, Den Haag

Moke_3

Peet en ik hebben een weekendje Den Haag achter de rug. Wezouden er toch heengaan om Moke te zien optreden in Het Paard, en besloten danmaar gelijk een hotelletje te boeken. Dan konden we zondag nog naar PanoramaMesdagen het Gemeentemuseum.Nadat we in de nacht van zaterdag op zondag waren ingesneeuwd en het eng gladgeworden was in Den Haag, zijn we echter toch maar op tijd naar huis gegaan.Maar… Moke hebben we zeker nog gezien!

Nou ja, ‘gezien’ is het verkeerde woord. De lichtman kreeg het voor elkaar de band driekwart van het optreden praktisch in het donker te laten staan. Ik kan me althans niet voorstellen dat dat kwam door onze positie:hoog rechtsboven het podium op de tweede verdieping. Hoe dan ook: we hebben demannen in ieder geval wel gehoord. En wat een lekker bandje is Moke toch! Goeie liedjes, goed gespeeld, goed gezongen…heerlijk!

Behalve die eigen nummers werd ook een cover gespeeld van defavoriete band van voorman Felix Maginn, Echo & The Bunnymen (Lips LikeSugar). En als tweede toegift speelde Moke Enjoy The Silence van Depeche Mode.Dat die tweede encore ongepland was, bleek wel uit het feit dat gitarist PhilTilly bij het verlaten van het podium zijn plectrum het publiek ingegooid had.Dat leverde de hilarische situatie op, dat hij, voordat het nummer kon wordeningezet, zijn plectrum moest terugvragen.

Moke_4Een ander mooi moment was de oproep aan het publiek omtegelijkertijd een sms te sturen naar 3FM Serious Request. Geen vreemd verzoekoverigens, als je weet dat Phil Tilly het vriendje is van AnnemiekeSchollaardt. Hoe dan ook ben ik benieuwd hoe dat eruit gezien moet hebben opinternet en tv, waar de verstuurde sms’jes onderin beeld meelopen.

Het schijnt sowieso een bijzonder concert voor de bandgeweest te zijn, omdat het eerste concert dat ze ooit uitverkochten, in dekleine zaal van Het Paard was. En nu stonden ze dan in de grote zaal, die ze met gemak plat speelden.

2 gedachten aan “Moke @ Het Paard, Den Haag”

Geef een reactie