Ming’s dynastie

Ik werd vanavond gebeld door Gerard de Vries. Ik ken hem al ruim 30 jaar, sinds we elkaar tegenkwamen op de camping in Frankrijk (waarover ik al eerder schreef). Hij belde niet voor zichzelf, maar over zijn nichtje Ai Ming Oei (de dochter van de zus van zijn vrouw Henneke…). Bent u daar nog? Lees dan gerust verder.

Gerard wist nog dat ik een radioprogramma heb. Hij zei aan de telefoon dat hij zich het woord ‘pluggen’ kon herinneren (muziek promoten bij de media dus) en dat hij dat nu bij mij ging doen. Trots vertelde hij me over Ming, haar band Ming’s Pretty Heroes, hun cd OK Mr. Mix en dat ze binnenkort in China en Duitsland gaan optreden. Of ik daar niks mee kon? Nou, dat denk ik wel!

Ik besloot Ming een mailtje te sturen en keek ondertussen naar een YouTube-filmpje bij het nummer Sweet Nothings uit 2007. En wie zag ik daar opeens gitaar spelen? Clemens Blaquière, die later ook in Rigby zat en inmiddels bij talloze andere projecten betrokken is. Wat een kleine wereld! Uit mijn mailcontact met Ming bleek, dat zij tegelijk met Clé op het conservatorium in Rotterdam zat en dus ook de andere Rigby-jongens kent. Hoe is het mogelijk!? Verder mag ze muziekjournalist Swie Tio haar oom noemen. En een nog veel leukere link is het feit, dat we een voorliefde voor Spaanse popmuziek delen. Dat hoor ik niet vaak! 😉

Ming_cdAl heen en weer mailende luisterde ik in repeat naar de muziek op Ming’s website en MySpace-pagina, en ik vond het prachtig wat ik hoorde. Het album, dat vorig jaar bij Coast To Coast is uitgekomen, is in aanvraag. Sturen ze het niet op, dan koop ik het gewoon. Ook zou ik Ming’s Pretty Heroes graag binnenkort eens in Carte Blanche willen ontvangen voor een leuke live set. Dat doen ze wel vaker, blijkt uit hun volle agenda. Beetje jammer dat de omroep momenteel wat krapte heeft op het gebied van goede geluidstechnici, dus als je je aangesproken voelt, stel je dan op in rijen van drie en mail die programmaleider!

Enfin, dat optreden komt er wel, en Ming ook, lijkt me. Goeie plug, Gerard!

Geef een reactie