Mijn vakbladinterviews online

Oké, als verstandige en verantwoordelijke mensen hebben we dus afgesproken dat we vanaf nu allemaal zoveel mogelijk binnen blijven. Moet je je dan gaan zitten vervelen? Dan kan, maar het hoeft niet. Zeker niet als je geïnteresseerd bent in de entertainmentbranche, en in het bijzonder de periode 2000-2010.

In die jaren werkte ik voor het vakblad Muziek en Beeld (nu Entertainment Business). De helft van de tijd als hoofdredacteur, maar veel leuker dan managen en delegeren vond ik het om zelf ‘content te produceren’. Het was een bewogen, tamelijk zwarte, periode voor de entertainmentbranche, vol technologische ontwikkelingen. Na het illegale Napster trok iTunes de downloadmarkt naar zich toe, ondanks dit legale alternatief vierde piraterij hoogtij, veel entertainmentwinkels moesten de deuren sluiten, de ‘consumptie’ begon te verschuiven naar mobiele apparaten, mede doordat breedbandinternet gemeengoed werd, enz. In dat Umfelt (of zeg maar slagveld) werden de eerste stappen gezet die leidden tot de entertainmentbranche zoals we die nu kennen.

Op 1 maart, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van mijn eigen bedrijf Werner Bros. tekst | uitleg, zette ik al alle columns die ik de periode 2000-2010 schreef online. Sindsdien heb ik elke vrije minuut gebruikt om ook alle interviews toe te voegen die ik in het eerste decennium van deze eeuw schreef. Die pluk is nu compleet!

Al zeg ik het zelf: dat zijn leuke en interessante vraaggesprekken met entertainmentbranchecoryfeeën van voor en achter de schermen. Denk aan Jan van Ditmarsch, John de Mol, Theo Roos, Nick Holzenbosch, Hans Breukhoven, Willem Venema, Maarten Steinkamp, Tim Kuik, Willem van Kooten, Bert Meyer, Wilbert Mutsaers, Hans Puls, Duncan Stutterheim, Erik de Zwart, e.v.a.

In veel gevallen tref je niet alleen het ingekorte stuk aan zoals het in het blad terechtgekomen is, maar ook de volledige, niet-opgemaakte uitwerking. Dan staat er tussen haakjes ‘compleet’ achter. Puur goud, ik zeg het je… 😉

Al mijn interviews voor het vakblad vind je hier.

Geef een reactie