Merlot-genot

Ik hoefde Peet maar één keer te vragen of we voor haar verjaardag naar Restaurant en Wijnbar Merlot in Amersfoort zouden gaan. Alleen de amuses zijn er al ’to die for’, en dan moet het échte feest nog beginnen.

  • Parmaham zo fijn gesneden dat het op je tong smelt
  • Gepekelde en geschroeide makreel met passievruchtensaus
  • Buikspek op een bedje van o.a. venkel en gezouten citroen
  • Verschillende bereidingen van fazant
  • Een heerlijk assortiment kazen met een combinatie van appelstroop en mosterd
  • En een nagerecht geïnspireerd op Amersfoortse keitjes, met o.a. gefermenteerde vlierbloesem, cranberry, zwarte sesam en Taggiasche olijf (als ik het allemaal goed onthouden heb… 😅)

Laat ik het zo zeggen: als je weet dat datgene op de foto ‘alleen maar’ de begeleiding van de koffie was, kun je je voorstellen dat het voorafgaande helemáál fantastisch was.

#tipjemijnerzijds

Geef een reactie