Marché Paysan in Mouzay

Frans is toch een veel mooiere taal dan het Nederlands. Waar wij zeggen ‘maart roert zijn staart’ hebben de Fransen het over ‘les giboulées de Mars’. Qua weer was dit in elk geval typisch zo’n dag. Blauwe luchten en stortbuitjes wisselden elkaar af, maar toen wij in Mouzay waren, was het droog en zonnig (lang leve de Buienradar 😉).

In Mouzay, om precies te zijn op de binnenplaats van het Chateau De Charmois, was een boerenmarkt. Kleinschalig, maar gezellig. Je kon er allerlei lokale producten proeven en kopen. We troffen er o.a. een standje met wijn uit ons departement Meuse, dezelfde wijn die Peet gisteravond genuttigd had in het Restaurant Les Colimençarts. Het bleek dat de zus van de dame in de stand getrouwd is met de eigenaar van het restaurant. Kleine wereld en dus deze kleine wijnboer gesteund met de afname van een doosje.

Op het kasteel wordt ook Charmoy-bier gebrouwen, dus ook hen hebben we geholpen van hun nobele waar af te komen.

De terugweg naar huis kozen we de toeristische route. Die bracht ons weer langs allerlei prachtige plaatsjes, waar we in de ruim 45 jaar dat we hier nu komen nog nooit geweest waren.

Geef een reactie